YENİ İNŞA EDİLEN EVLER REHBERİ
  • 13-06-2018
  • 573 Görüntüleme
  • A +
  • A -

YENİ İNŞA EDİLEN EVLER REHBERİ

YENİ İNŞA EDİLEN EVLER REHBERİ

Değişen imar yasaları ile birlikte yeni inşa edilen evlerde hem çok daha güvenli hem de konforlu hale gelmiştir. Yeni ev alacak kişiler, alacakları evlerin imar planına uygunluğuna, yapı ruhsatına ve bazı püf noktalara dikkat etmeleri gerekir.

Yeni ev alırken nelere dikkat etmek gerekir?

Belgelerinin kontrolü

Alacağınız evin güvenliği açısından yapı ruhsatının onaylandığından emin olmanız gerekir. Bunun için belediyelere başvurarak yapı ruhsatına ve tapu kaydına ulaşılabilmektedir.

Isı ve ses yalıtımı

Ev satın alırken dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan biri de ısı ve ses yalıtımıdır. Özellikle son yıllarda yeni inşa edilen evlerde ısı ve ses yalıtımı konusunda son sistem teknikler kullanılmaktadır. Bunun önemi enerji kaybını önlemek, gürültüden uzak konforlu bir yaşam sürmektir. Isı yalıtımı iyi olan bir ev kışın çok daha kısa sürede daha az enerji ile ısınmayı sağlarken yazında sıcaktan korunmak açısından önemlidir. Ses yalıtımı ise özellikle apartman hayatında komşuların birbirini rahatsız etmelerini önlemekte, hem etrafı rahatsız etmeme konforu hem de komşulardan gelen seslerden rahatsız olmamayı sağlamaktadır.

Yeterli araç park alanı

Son yıllarda araç sayısında ki artış düşünüldüğünde araç park yeri bulmanın ne kadar zor olduğuna şaşırmamak gerekir. Yeni inşa edilen evlerde otopark olması konut sahiplerinin hayatını kolaylaştırmaktadır. Saatlerce park yeri bulabilecek miyim stresi yaşamadan evinize huzur içinde gitmek istiyorsanız mutlaka özel bir otoparka sahip ev seçimi yapmanız faydalı olacaktır.

Asansör

Özellikle çok katlı binalarda asansörün önemi büyüktür. Son yıllarda inşa edilen binalarda oldukça gelişmiş sistem asansör kullanılmaktadır. Bu asansör sistemleri engelliler içinde oldukça kullanışlı yapılmaktadır. Yeni bir ev alırken asansör sisteminin güvenli olmasına, engelliler için uygun olmasına dikkat etmek önemlidir.

Akıllı ev sistemleri

 Son yıllarda emlak sektöründe akıllı ev sistemlerinden oldukça fazla söz edilmektedir. Nedir bu akıllı ev sistemi?

Öncelikle güvenlik açısından önemli olan akıllı ev sistemleri hırsızlık, yangın, sel gibi olumsuz durumları önlemektedir. Güvenlik uyarı sistemi, uzaktan kontrol edilebilmekte ve olası tehlikelere hızlı müdahale etmeyi sağlamaktadır. Bu da yeni ev alacaklar için mutlaka önemsenmesi gereken bir konudur. Alarm, kamera, duman sensörü gibi sistemleri bir arada bulunduran akıllı ev sistemi ile evinizde ya da eviniz dışında iken huzurlu olmanız kaçınılmazdır.

 

Elverişli bir lokasyon

lokasyon

Yeni bir satın alırken önemsenmesi gereken en önemli konulardan biride evin lokasyonudur. İşinize yakınlığı, çocukların okuluna yakınlığı, market, eczane, hastane gibi önemli merkezlerin bulunduğu, sosyal ve kültürel merkezlerin bulunduğu bir çevre beraberinde konforlu bir yaşam tarzını da getirecektir.

 

Konfor sağlayan ev detayları

Yeni nesil evlerde elektrik sisteminden, su tesisatına her detay çok daha özenle uygulanmaktadır. Elektrik sistemi dendiğinde güvenlik kadar elektrik prizlerinin yerleri ve konumları oldukça önemlidir. Banyo ve mutfak su giderleri iyi düşünülmüş ve uygulanmış olmalı ki sürekli tamirat gerektirmemelidir.

Yeterli güneş ışığı

Yeni ev alacak kişiler evin konumu, büyüklüğü, kullanışı oluşu konusunda gösterdikleri özeni evin ferah ve aydınlık olması yani gün ışığını barındırması açısından da önemsemelidirler. Aydınlık, ferah bir ev hem fiziksel, hem psikolojik açıdan sağlıklı olmayı sağlar. Yeterli penceresi olan evler tercih edilmelidir.

 

İlanları Karşılaştırın