Ev Kiralamak İçin En Uygun Aylar
  • 23-06-2018
  • 685 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Ev Kiralamak İçin En Uygun Aylar

Ev Kiralamak İçin En Uygun Aylar

Taşınma istatistikleri resmi olarak göz önünde bulundurulduğunda ev kiralamak için en uygun aylar Temmuz ve Eylül ayları arası olarak belirlenmiştir. Bu karar ev kiralama zamanlarında önemli bir rol oynamaktadır. Kir giderlerini dengeleyebilmeniz ve kir artış fiyatlarından en az derecede etkilenebilmeniz için ev kiralama zamanlarının seçimine özen göstermeniz gerekir. Kişiler mevsimler değişikliklere ya da kendi içinde başka etkenlere dayanarak tercih yapabilmektedir. Eylül ayında okullarında açılmasıyla birlikte ev fiyatları önceki aylara göre değişkenlik göstermektedir.

Okulların açılmasıyla birlikte ev kiralamada yoğun bir talep oluşmaktadır ve bu durumda kira fiyatlarına etki etmektedir. Sonrasında taleplerin azalmasıyla birlikte ev sahipleri kiraları belli oranlarda düşürmektedirler. Ev kiralamak için en uygun ay seçiminin yanı sıra, evin bulunduğu konumda kira fiyatının yükselmesine sebep olabilir. Özellikle üniversite konumuna yakın mesafede yer alan evler yoğun talep görmektedir. Aynı şekilde evlilik sezonunun başlamasıyla bahar aylarında ve uzun tatil dönemlerinde ev kiralamak için uygun zamanlardır.

Ev Kiralamada Yoğun Dönemlerin Seçilmesinin Avantajı

Ev kiralamak isteyen birçok kişi ev kiralarken konut piyasasının kritik olduğu dönemlerden uzak dururken, bu dönemin geçmesiyle birlikte ev arayışına girmekteler. Fakat ev kiralamanın yoğun olduğu dönemlerinde avantajları bulunmaktadır. Bu dönemde ev kiralamanın en büyük avantajı çok fazla sayıda alternatifin bulunmasıdır. Kiralanacak evlerde fiyatların yanı sıra, ev konforu ve yaşam kalitesi dikkat çekmektedir. Bu dönemlerde istediğiniz özelliklerde ev bulabilmeniz daha kolay olacaktır. Ev kiralarken fiyat açısından uygun bir arıyorsanız bunun için kış aylarını beklemeniz daha doğru olacaktır. Fakat fiyat değil de konfor önemliyse ev kiralamanın yoğun olduğu sezonda çok fazla alternatifle karşılaşabilir ve bunları birbirleriyle karşılaştırarak size uygun olan evi seçebilirsiniz.

İlanları Karşılaştırın