EVİ İŞ YERİ OLARAK KULLANMAK İSTEYENLERE ÖNERİLER
  • 24-10-2019
  • 15,342 Görüntüleme
  • A +
  • A -

EVİ İŞ YERİ OLARAK KULLANMAK İSTEYENLERE ÖNERİLER

Günümüz şartlarında standart işlerin yanı sıra yeni iş kolları da çıkmaya başlamıştır. Yaşanan bu tarz gelişmeler beraberinde yeni çalışma ortamları ve iş alanları da geliştirmeye başlamıştır. Özellikle internet üzerinden ve kendi çalışma stilini geliştirmiş kişilerin sıklıkla başvurduğu bir yöntemdir evlerinde belirli bir alanı ofis haline getirmek. İngilizce ’deki Home Office kavramından geçmiş olan evlere kurulan ofis imkanı kişilere pek çok avantaj sağlamaktadır. Öncelikle kişiler yolda zaman kaybetmemiş olmalarının yanı sıra maddi olarak da pek çok konuda avantaj elde etmektedir. Ofis giderlerinin yanı sıra evlere kurulacak olan ofislerde normal ofislere nazaran daha az ve ekonomik mobilyalar tercih edileceği için bu nokta da giderler azalmış olacaktır. Söz konusu sistem İngilizce okunuşundan esinlenilerek home ofis olarak Türkçe ’de yaygın olarak kullanılmaktadır.

Şu anki durumda sıklıkla başvurulan yollar arasında yer alan bu durum giderek daha da popüler bir hal alsa dahi çeşitli noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir. Ofis olarak kullanılacak olsa dahi evler insanların kendilerini rahat hissettikleri alanlar olması sebebiyle ofis olarak kullanacakları alanları buna göre dizayn etmesi gerekmekte ve ofis ortamı yaratması gerekmektedir.

Ev ofis olarak Türkçeye çevrilen sistemde kişilerin bu alanı oluştururken dikkat edecekleri noktaların başında oluşturacakları atmosfer yer almaktadır. Bu nedenle de genel ev havasından uzaklaştırılarak iş ortamına benzer bir ortam oluşturulması gerekmektedir. Böylelikle de kişilerin odaklanması daha kolay hale getirilmektedir. Evlerinde ofis oluşturacak kişilerin en çok dikkat etmeleri gereken noktalar arasında düzen konusu da önemli bir yer tutmaktadır. Düzen konusunun bu denli önemli olması ise düzensiz, daha önceki çalışmalardan kalan dağınıklık ve pisliklerin çalışma şartlarının ve motivasyonunu düşüreceği unsurundan kaynaklanmaktadır. Evlerine ofis kuran kişilerin dikkat edebileceği konulardan birisi de müşterileri ile olan ilişkilerini daha kurumsal bir hale sokmak için sabit bir numara da kullanmaları yer alabilmektedir. Söz konusu şekilde çalışan insanların karıştırdığı konulardan bir diğeri ise iş ve dinlenme zamanlarını çok iyi olarak ayıramaması söz konusu olabilmektedir. Ev ile ilgili işlerini ve iş ile ilgili işlerini yapacağı saatlerini karıştırabilmekte bu nedenle de her iki konuda çeşitli aksaklıklara neden olabilmektedir. Bunun önüne geçebilmek adına kişiler iş için ayıracakları çalışma saatleri ile ev için ayıracakları çalışma saatlerini net olarak belirlemeli ve bu doğrultuda hareket etmeleri gerekmektedir.

İlanları Karşılaştırın