İSTANBUL’DA YATIRIM İÇİN NEREDEN EV ALINIR
  • 13-06-2018
  • 721 Görüntüleme
  • A +
  • A -

İSTANBUL’DA YATIRIM İÇİN NEREDEN EV ALINIR

İSTANBUL’DA YATIRIM İÇİN NEREDEN EV ALINIR?

Kişisel kullanım, yatırım gibi nedenlerle emlak satın almak hele İstanbul’da ciddi olarak düşünülerek atılması gereken bir adımdır.

Konut alımında başta ihtiyaç ve birikimlerimizi değerlendirmek gibi ana faktörler alacağımız konutun büyüklük, konum, fiyat faktörlerini göz önüne alarak karar vermemize yol açar. Kişisel konut ihtiyacımız söz konusu olunca satın alma parametreleri daha sınırlıdır. Öncelikle mevcut işimize ve sosyal çevremize yakın bir konumda olması, ihtiyaç olan büyüklükte olması, fiyatı ve ödeme koşulları son derece belirleyicidir. Hangi konutun alınacağı bu faktörlerin sıkı değerlendirilmesi ile bir sonuca varır.

Tamamen yatırım amaçlı olarak konut almada karar parametreleri sayısı çok daha artacaktır. Öncelikle sadece işimize yakın bir bölgeden konut almamız şart değildir. Şüphesiz en baş parametre bu işe ayıracağımız bütçenin doğru tespit edilmesidir. Elimizdeki para, banka kredilerinin koşulları ve bizin ödeme gücümüze uygunluğu, yatırımın mali sınırlarını belirler. Yatırım yapılacak konutun büyüklüğü veya sayısı da bu parametre ile belirlenir.

İstanbul her gün git gide büyüyen bir şehir. Yeni konut alanları aşılıyor ve değişik projeler gündeme geliyor. Büyük firmaların bu sektöre girmesi ile birlikte seçeneklerde çok arttı. Şehrin her iki yakasında da dev projeler hızla yükseliyor. Avrupa yakasında eski yerleşim merkezleri civarında örneğin Ataköy ve sahil tarafı, Zeytinburnu gibi bölgelerde gerek kentsel yenileme gerekse yani konut üretimi ciddi boyutlara ulaşmış durumda. Ama esas büyük patlama şehrin yeni konut bölgelerinde. Kuzeye doğru orman sınırlarına kadar dayanan büyük projelerin yanı sıra 3. Havaalanı, 3. Köprü,  Büyükçekmece, Bahçe şehit civarı gibi yerlerde dev projeler yapılıyor.  Benzer şekilde Anadolu yakasında Bağdat Caddesi, Kartal, Ümraniye çevresi gibi yenileme bölgelerinin yanı sıra Kurtköy, havaalanı çevresi, Sancaktepe, Sarıgazi gibi yeni konut alanlarında büyük projeler var.

Bu bölgeler içinde ulaşım olanakları iyi, hastane, okul, alışveriş merkezi gibi sosyal donatıları yeterli yerlerde bütçemize uygun birçok seçenekler var.  Dikkatli bir analiz ile yatırım kararı almak belli risklere rağmen iyi yatırım fırsatları veriyor.

 

İlanları Karşılaştırın