Yeni Ev Almak İsteyenlere Öneriler
  • 25-06-2018
  • 569 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Yeni Ev Almak İsteyenlere Öneriler

Yeni Ev Almak İsteyenlere Öneriler

Ev fiyatları ülkemizde her geçen gün artmakta ve ev almak zorlaşmaktadır. Ancak dikkatli bir araştırmayla ve kampanyaları takip ederek siz de bütçenize uygun evi bulabilirsiniz. Ev alım satımı konusunda internet siteleri bünyelerinde birçok ilanı toplamakta olduğu için, sokak sokak gezerek ev aradığınız yorgun günler de geride kaldığına göre, evinizin konforunda hatta ofiste öğlen arasında bile zaman ayırarak hayalinizdeki evi bulmanız mümkün görünüyor. Siz sadece kriterlerinizi iyi belirleyin ve ilanlardan hoşunuza gidenleri eleyin.

Peki hayalinizdeki evi nasıl bulacaksınız?

Öncelikle bir ev satın alırken sizin için en önemli kriterler nelerdir? bunları iyi düşünmeniz gerekmektedir. Bazı kişiler için muhit çok önemli olurken, bazı kişiler için evin içinin özellikleri önemli olmaktadır. İlk adım olarak bütçenizi ve ödeme planınızı belirlemek sizin için büyük kolaylık olacaktır. Daha sonrasında da sizin için olmazsa olmaz kriterleri belirleyip seçiminizi daraltmanız, gereğinden fazla alternatifle kafanızın karışmasına engel olacaktır. İnternetten bulduğunuz ev ilanlarına teker teker gidip bakmak yerine öncelikle irtibat numaralarından ilan hakkında teyit almanızı tavsiye ederiz. Ve bu şekilde teker teker gidip bakacağınız ilanların sayısını azaltarak harcayacağınız vakti de azaltmış olacaksınız.

Ev satın alırken belirlediğiniz kriterlerde nelere dikkat etmelisiniz?

Öncelikle alacağınız evin konumu oldukça önemlidir. Satın alacağınız evden işinize ulaşım kolay mı? Evin etrafında ihtiyacınız olan market, hastane ya da okullar bulunmakta mı? Bunlar alacağınız evde huzurla oturabilmeniz açısından çok önemlidir.

Son olarak ev alacakların dikkat etmesi gerekenler arasında bir özellikten daha bahsetmek isteriz. Bunlardan birincisi evin depreme dayanıklı olup olmadığıdır. Türkiye deprem kuşağında bulunan bir ülke olduğu için satın alacağınız evin güvenli olmasına kesinlikle dikkat etmelisiniz.

İlanları Karşılaştırın