Ev Sahiplerinin Dikkat Etmesi Gerekenler
  • 25-06-2018
  • 549 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Ev Sahiplerinin Dikkat Etmesi Gerekenler

Ev Sahiplerinin Dikkat Etmesi Gerekenler

Günümüz şartlarında maalesef ev satın almak bazılarımız için çok kolay olmayabiliyor. Hem maddi külfeti bulunması hem de projelerin fazlalığı ve değişik ödeme yöntemlerinin karmaşasıyla ev alacakların kafası oldukça karışmış durumda. Biz de bu yazımızda ev sahiplerinin dikkat etmesi gereken durumları adım adım ele alacağız.

Öncelikle uzun vadeli taksit imkanı bulunan ev kredileri ve projelerin kendi bünyelerinde sunduğu ödeme yöntemleri oldukça dikkat çekici ve kolay ödenebilir gibi görünse de siz kendi bütçenizi iyi hesaplamalı ve ödeyebileceğinizden fazla borcun altına girmemelisiniz. Evinizi satın alırken ve satın aldıktan sonra ev alım satım piyasasını yakından takip edin. Özellikle yatırım amaçlı ev alanlar için bu çok önemli bir durumdur. Çünkü evinizin değeri arttığı anda satışını gerçekleştirip borcunuzu tamamen kapatabilir, kara geçerek yeni bir ev arayışına başlayabilirsiniz. Bu günümüzde birçok kişinin başvurduğu kazançlı bir yöntemdir. Ancak bu yöntemle kazanmayı düşünüyorsanız, aldığınız kredinin ya da evin ödeme planının faizlerinin erken ödeme seçenekleriyle silinip silinmediğine dikkat etmelisiniz.

Eğer ilk kez ev sahibi oluyorsanız, ya da sadece oturmak için bir ev satın aldıysanız, burada dikkat etmeniz nokta kendiniz için gerçekten içinde yaşarken huzurlu olabileceğiniz bir ev seçmenizdir. Çünkü her ne olursa olsun bir evim olsun mantığıyla kendi yaşam tarzınıza ve alışkanlıklarınıza hiç uymayan bir evde, satın almış olma heyecanınız geçtikten sonra mutsuz olabilirsiniz.

Evini satın aldıktan sonra kiraya vererek kendisine bir gelir kapısı açmak isteyenlerdenseniz, dikkat etmeniz gereken. Kiraya verdiğiniz kişinin ödeme konusunda size güven verip vermemesi ve yapacağınız kontratın maddelerinin hem sizin hem de kiracınızın haklarını korur nitelikte olmasıdır. Gözden kaçan bir madde bile mağduriyet yaşamanıza sebep olabilmektedir. Bunun için bir danışman eşliğinde sözleşmenizi hazırlayabilirsiniz.

İlanları Karşılaştırın