Uygun Fiyata Ev Sahibi Olmanın Yolları
  • 26-06-2018
  • 704 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Uygun Fiyata Ev Sahibi Olmanın Yolları

Uygun Fiyata Ev Sahibi Olmanın Yolları

Gün geçtikçe yükselen ev fiyatları, ev sahibi olmak isteyenlerin umutsuzluğa kapılmasına sebep oluyor. Ev fiyatları özellikle İstanbul’da ve onu takip eden büyük şehirlerde çok hızlı bir artış göstermektedir. Yine de yapacağınız ayrıntılı bir araştırma ile uygun fiyata ev bulma şansını olduğunu belirtmek isteriz.

Uygun fiyata ev sahibi olmak için neler yapmanız gerekmektedir?

Öncelikle ev sahibi olmaya karar verdiğiniz anda internet siteleri üzerinden sürekli takipte kalmalısınız. Günde en az 10 dakikanızı ayırarak sürekli bir araştırma içinde bulunmanız, güncel ilanlara hakim olmanızı sağlayacaktır. Eğer oturmak için evi alıyorsanız ve kendi bölgenizde ev sahibi olmak istiyorsanız,  yakınlarınızı ve bölgedeki emlak danışmanınızı da konudan haberdar etmeniz sizin için iyi bir alternatif olacaktır. Ancak sadece yatırım amaçlı bir ev alıyorsanız, gelişmekte olan bölgeler hakkında ve hatta başka şehirler hakkında da bilgi sahibi olmak için araştırmalar yapabilirsiniz.

Emlak sektörünü sürekli takip ederek, bilgilendirme mailleri ya da bildirimleri alma yöntemlerini seçerek ve internet sitelerini takip etmeyi günlük rutininize dahil ederek normal fiyatının çok altında bir evi bulma şansınız bile olmaktadır.

Satın almak istediğiniz evin ne zamandır satışta olduğunu da iyi araştırın. 

Burada karşınıza iki durum çıkacaktır. Evi yüksek fiyattan satışa çıkartan ev sahibi, uzun zaman geçtikten sonra evini satamadığı için fikrini değiştirebilir. Kendisi fiyat indirimine gidebilir ya da sizin yapacağınız bir teklifi kabul edebilir.

Ancak uygun fiyatlı olmasına rağmen satılamayan bir evi de incelemeye almalısınız. Fiyatı uygun olmasına rağmen bu evin satılmama sebeplerini iyi araştırmadan evi satın almanız sonradan pişman olmanıza sebep olabilir.

Ev satın alırken belirlenen bedelin üzerinden pazarlık yapmayı deneyin.

Ve son olarak da içi yenilenmiş evlerin yüksek fiyata satışa çıktığını ancak yenilenmemiş olanları daha düşük bedellere yenileme ihtimaliniz olduğunu da unutmayın.

İlanları Karşılaştırın