Evinizi Kısa Sürede Satmanın Yolları
  • 27-06-2018
  • 545 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Evinizi Kısa Sürede Satmanın Yolları

Evinizi Kısa Sürede Satmanın Yolları

Evinizi satışa çıkarmaya karar verdiğiniz andan itibaren istediğiniz şey elbette ki kısa sürede ve belirlediğiniz bedele satılması olacaktır. Bunun için vereceğimiz ipuçlarını takip ederek, hedefinize ulaşmanız çok kolay olacaktır. Evinizi kısa sürede satmanın yolları;

Bölgedeki evlerin bedellerini iyi araştırın.

Konut taşınmaz bir maldır, bu nedenle konutun konumu fiyat üzerinde çok önemli bir etkiye sahiptir. Son 2 yıl içerisinde bölgenizdeki evlerin fiyatları ne kadar arttı ve şu anda evlerin ortalama metrekare bedelleri ne kadar bunu araştırarak, evin özelliklerini de göz önünde bulundurarak bir fiyat belirlemeniz gerekmektedir. Elbette eviniz sizin için çok kıymetlidir, ancak bölgenin de ortalama bir fiyatı bulunduğunu unutmamanız gerekmektedir.

Piyasada olan evlerin fiyatlarını ve özelliklerini bilmelisiniz çünkü benzer mülkler sizin ev satışınıza rakip olacaktır. Alıcı adayları sizin bölgenizdeki tüm evlere de bakacaktır. Ve bu adaylar satın almak için gezdikleri evlerin büyüklükleri, depreme dayanıklılığı, yeniliği, tadilat isteyip istememesi gibi kriterleri de fiyatıyla birlikte değerlendirecektir.

Sahibinden satılan evlerin fiyatları daha yüksek olmasının sebebi emlak danışmanına verilecek yüzdenin ortadan kalkıyor olmasıdır. Bu aşamada belirleyeceğiniz fiyatı çok abartırsanız, emlakçıların elinde çok daha uygun fiyata ev bulan alıcı, ödeyeceği hizmet bedelini görmezden gelebilecektir. Eğer evinizi uzun süredir satamıyorsanız, bir emlak danışmanından fikir alabilir ya da bölgedeki evler satılırken neden sizin evinizin satışı gerçekleşemedi bunu araştırabilirsiniz. Gayrimenkulünüzü benzer mülkler ile büyüklük, kat, yapı bileşenleri ve kalitesi; mimari özellikler, sunulan hizmetler, inşaat tarihi yönlerinden mukayese edin ve satılmış ya da satılan mülkler seviyesinde fiyatlandırın. Uzun süredir satılamayan mülkleri bu belirlenen kriterler arasına dahil etmeyin. Uçuk fiyatlar belirleyen ev sahiplerine aldanmayın. Bu sizin fiyat belirlemenizde yanlış yol izlemenize sebep olacaktır. 

İlanları Karşılaştırın