Üniversite Öğrencileri İçin En Ucuz Evlerin Olduğu İller
  • 29-06-2018
  • 607 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Üniversite Öğrencileri İçin En Ucuz Evlerin Olduğu İller

Üniversite sınav sonuçlarını öğrenen öğrenciler, öncelikle aldıkları puanlara göre okul tercihi ve daha sonra kiralık ev bakmaya başladılar. Bizde üniversite öğrencileri için uygun ve en ucuz evlerin bulunduğu illeri derledik ve işte o illerimiz;

Hürriyet Emlak Endeksi'nin hazırlamış olduğu verilere göre en ucuz ev kiralarına sahip olan ilimiz Mardin'dir. Kiralık daireler metrekare başı ortalama olarak 4 TL ve en yüksek fiyata sahip olan ilçesi ise Artuklu'dur.

Bir başka ilimiz ise Trabzon, buradaki kira konutlarının ise metre karesi ortalama olarak 5 TL olarak hesaplanır. Trabzon'un en yüksek kirasına sahip ve en pahalı ilçesi ise yıllık yüzde 14 artışla Akçaabat’tır.

Karaman da kiralık dairelerin metrekaresi 5 TL olarak hesaplanıyor ve yıllık yüzde 2,1 artışla fiyatların yüksek olduğu yer ise Karamanın Merkezidir.

Erzurum’da dairelerin metrekaresi 5 TL'dir. Ayda yüzde 2,7 civarında bir artışla fiyatların en yüksek olduğu ilçesi Yakutiye2dir.

Hatay yıllık yüzde 11 artış ile metrekaresi 6 TL olan kiralık konutlara sahiptir. Fiyatların en yüksek olduğu ilçesi ise Hürriyet Emlak Endeksi verilerine göre aylık yüzde 3,1 artış ile Arsuz ilçesidir.

Yıllık yüzde 4 gibi bir artışa sahip olan Düzce ilimiz de kiralık dairelerin metre karelerin ortalama fiyatı 6tl'dir. Elde edilen verilere göre Düzce'nin en yüksek fiyatına sahip olan yerin Merkezi bölgenin olduğu açıklandı.

Üniversite öğrencilerine kiralık konut için yardımcı olacak illerimiz arasında metrekaresi 6 TL olan Afyonkarahisar da yer alıyor.

Hürriyet Emlak Endeksi verilerine göre listemizde son olarak yer alan ilimiz ise yıllık yüzde 6 artış oranına sahip olan Bartın'dır. Elimizde ki verilere Bartın da konut kiralarının en yüksek fiyata sahip ve yeri ise Merkez bölgesi olarak açıklanmıştır.

İlanları Karşılaştırın