Emlak’ta Yaz Sezonu
  • 29-06-2018
  • 582 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Emlak’ta Yaz Sezonu

Yaz sezonunun açılmasıyla birlikte, Emlak’ta yaz sezonu İstanbul, Ege ve Akdeniz de turizm hareketliliğini başlattı. İstanbul da şehir merkezinin dışında bir hareketlilik söz konusu bu hareketliliğin olduğu bölgeler Şile ve Silivri'dir. Ege ve Akdeniz'in en hareketli olduğu bölgeleri sırasıyla Çeşme ve Marmaris'tir.

TGM ( Trend Gayrimenkul )  Genel Müdürü Hakan Erilgün açıklamalarında gelişmeleri bölge bölge değerlendirmiştir.

Çeşme'de ki büyük ilginin sebebi;

Reisdere, Alaçatı ve Mordoğan Bozköy Çeşme'nin tercih sırasında en öncelikli bölgeleridir. Bunun sebebi de bu bölgelerde ki yoğun konut yapımı ve otel konseptinde olan kendilerine ait sahillere sahip olan rezidans hizmetlerinin var olmasıdır. Konutlarının metrekareleri ortalama olarak 8 bin -  9 bin 500 TL arasında değişiyor. Küçük kullanım alanları olan rezidansların fiyatları ise 550 bin TL civarında ve en önemli olanı ise Çeşme - Urla arasında ki yolun iyileştirilmiş olması bölgeye olan ilginin daha da artmasına yol açmıştır. 

Marmaris'in tercih edilmesi;

Başta rahmetli Turgut Özalın Oklu Koyu'nda ki yıllar önce yıkılmış olan yazlığı koruma altına alınmış ve bunun yanı sıra Göcek, Longöz, Yediadalar, Küfre, Karacasöğüt ve Kandilli koylarının imara açılmasıyla Marmaris Ege bölgesinde ki turizmin çok büyük bir potansiyeline sahip olmuştur.

Günümüz açısından bakarsak 15 yıllık binaların metrekaresi hemen hemen 3 bin - 3 bin 500tl ama yeni yapılmış konutların metrekare fiyatı 4. 500 TL'dir.

Bodrum için ilk tercih Yalıkavak

Her dönemin en gözde tatil yerine ev sahipliği yapan Bodrum'da emlak fiyatları sürekli değişkenlik gösteriyor. Bodrumda kiralamak veya satın almak istediğiniz gayrimenkulün fiyatı genel olarak yaşına ve denize yakınlığına göre belirlenir. Misal denize en yakın yerde 2. el bir villanın fiyatını metrekaresi 7 bin – 9 bin 750 TL olarak görürsünüz.

İlanları Karşılaştırın