Türkiye’nin En Değerli 20 İlçesi
  • 26-06-2018
  • 579 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Türkiye’nin En Değerli 20 İlçesi

Türkiye’nin En Değerli 20 İlçesi

Geçtiğimiz günlerde 2017 emlak endeksi verilerine göre Türkiye’nin en değerli ilçeleri açıklanmıştır.

Peki bu verilere göre Türkiye’nin en değerli 20 ilçesi hangisidir?

Satılık konutta Türkiye’nin en pahalı ilçeleri sıralamasında birinci sırada Beşiktaş’ın olduğunu görmekteyiz. 2017 yılı sonu itibariyle Beşiktaş satılık konut metrekare fiyatının 15bin 172 Türk lirasına yükseldiği belirtilmiştir. Beşiktaş’ın dışında en değerli 20 ilçe yine İstanbul’dan, Muğla’dan ve İzmir’den çıkmıştır.

Yine Beşiktaş gibi Beykoz’da İstanbul ilinde yer alan Türkiye’nin en değerli 20 ilçesi listesinin içerisinde yer almaktadır. Beykoz’da ortalama metrekare fiyatı 10 bin 416 Türk lirası olarak belirtilmektedir. Buna göre 100 metrekare bir evin fiyatı 1 milyon 41 bin Türk Lirası olarak belirlenmiştir. Son bir yıl içinde %8 artış gösteren Beykoz, bütçesi yetenler için oldukça kazançlı bir yatırım ve yaşam bölgesi olmaktadır. Bu durumda Beşiktaş ile Beykoz ilçesini karşılaştırdığımızda Beşiktaş’ın %1 oranında değerlendiğini belirtebiliriz.

İstanbul’da en değerli ilçeler arasında yer alan bir diğer ilçe ise Bakırköy’dür. Bu ilçedeki ortalama metrekare fiyatı 10 bin Türk lirası olarak belirtilmektedir. Bu durumda 100 metrekarelik bir evin ortalama fiyatı 1 milyon tldir. Ve Bakırköy’de fiyatlar son 1 yıl içinde %14 oranında artmıştır.

Sarıyer ilçesi de en değerli ilçeler arasında yer almaktadır. Ortalama metrekare fiyatı 9 bin tl olarak belirlenen ilçede 100 metrekare bir evi 900000 tl civarında satın alabiliyorsunuz. Son 1 yıl içerisindeki artış oranının ise %2 olduğunu görmekteyiz.

Kadıköy ilçesi de en değerli 20 ilçe listesi içerisinde ilk sıralarda yer alan ilçelerden biridir. Kadıköy’de ortalama 100 metrekare bir konutun fiyatının 794000 tl olduğunu söyleyebiliriz.

Bu ilçelerin dışında sıralama, Çeşme, Beyoğlu, Ataşehir, Şişli, Bodrum, Adalar, Üsküdar, Eyüp, Narlıdere, Güzelbahçe, Maltepe, Fatih, Zeytinburnu ve Küçükçekmece olarak belirlenmiştir.

İlanları Karşılaştırın