Evi Yangın Tehlikesinden Korumanın Yolları
  • 26-06-2018
  • 579 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Evi Yangın Tehlikesinden Korumanın Yolları

Evi Yangın Tehlikesinden Korumanın Yolları

Ev yangınları ile ilgili haberlere her gün televizyonda ya da internet haber sitelerinde rastlıyoruz. Maalesef bu üzücü durum ufak dikkat eksiklikleri durumunda hepimizin başına gelebilmekte. Can kaybına dahi sebep olabilen bir durum olan evi yangın tehlikesinden korumak için neler yapmalıyız?

Yangınlar en çok evin hangi bölümünde çıkıyor?

Öncelikle bilinenin aksine evin yangına en müsait yeri mutfak değildir. Ocak bulunuyor olmasına rağmen, evin en çok yangın çıkan yerleri mutfaklar değil, oturma odalarıdır ve bu oran araştırdığında ev yangınlarının %75’i oturma odalarının bir köşesinde başlayarak ortalama 4 dakika içerisinde tüm odayı, oradan da tüm evi sarmaktadır.

Yangın alarmı hayat kurtarır

Eğer bir apartmanda oturuyorsanız, öncelikle apartman koridorlarında yangın alarmı bulunup bulunmadığına dikkat etmelisiniz. Bu apartman içindeki herhangi bir yangında sizi uyararak müdahale etmenize ya da apartmanı tahliye etmenize yarayacaktır. Evi içindeki bir yangını bu alarmların algılaması uzun süreceği için evin bazı bölümlerine de duman sensörü taktırmak hayatı önem taşımaktadır. Eğer müstakil bir evde yaşıyorsanız. Her kata bir duman sensörü - yangın alarmı taktırmanız da hayat kurtarır. Bu alarmların düzenli olarak bakımlarını yaptırmayı unutmayınız.

Evde meydana gelen yangınlar genellikle ısı kaynaklarından yaşanmaktadır. Evinizdeki sobaya, yaktığınız mumlara ve hatta elektrikli battaniyelere çok dikkat etmelisiniz. Uyurken sobanın hala yanıyor olması, mumları söndürmeden yatmak, ya da elektrikli battaniye ile uyumak özellikle kış aylarında yaşanan yangın sebeplerindendir.

Bir diğer dikkat edilmesi gereken durum ocakta çaydanlık, tencere vs. unutmak ve prizde unutulan elektronik eşyalardır. Özellikle gece şarj etmek için prizde bırakılan cep telefonu, tablet gibi elektronik aletler yangın sebeplerindendir. Televizyon, bilgisayar gibi elektronik aletlerinde prizde unutulması ev yangınlarının en çok oturma odasında başlama sebeplerindendir.

İlanları Karşılaştırın