Toki Kayaşehir Projesi
  • 30-06-2018
  • 812 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Toki Kayaşehir Projesi

İstanbul Kayaşehir de TOKİ tarafından 605 tane konut satışa sunuldu ve 1 hafta içerisinde 8 bin kadar bir başvuru gerçekleşti.

1) BAŞVURU SAYISI

TOKİ başkanı Ergün Turan İstanbul Kayaşehir konut projesi orta gelirli vatandaşlar için ürettiklerini ifade edip ve yapılan başvuru sayısını da sektörün başarılı olduğunu kanıtlar nitelikte olduğunu da açıklamalarına ekledi. İstanbul Kayaşehir de ki konut projesine olan ilgi sayesinde sektörün daha da büyüyeceğini de ifade etmiştir.

2) KONUT PROJESİNİN HEDEF KİTLESİ

Ergün Turan toplumun her kesimine hitap eden bir hizmet olduğunu vurgulasa da asıl hedef dar gelirli vatandaşlara hizmette bulunmaktır. Bunun nedeni ise bugüne dek hiç konut sahibi olmamış vatandaşlara öncelik tanıyıp herkesin devlet güvencesinde kira öder şekilde ev sahibi yapmaktır.

3) KONUTLARA OLAN TALEP

Sayın Turan açıklamalarında sosyal konut projesinde talepler gittikçe artış gösteriyor ifadelerine yer vermiştir. Her yapılan konut sayısının 5 - 10 katı kadar talepte bulunduklarını da ekledi. Herkesin konut sahibi olmak istemesi ve bunu diğer yapılara oranla daha az maliyetle elde edebilme şansına sahip oldukları için bu kadar çok başvurunun olduğunu belirtmiştir.

4) SON BAŞVURU TARİHİ

TOKİ başkanı Ergün Turan İstanbul Kayaşehir de sahiplerini bekleyen konutların başvuru tarihini 11 Nisan'da son bulacağını bu yüzden başvuru yapmak isteyen vatandaşların bulundukları bölgede ki ilgili kamu bankasına başvurmaları gerektiğini belirtmiştir. Yapılan başvurular tamamlandıktan sonra 25 Nisan' da konut sahiplerinin belirlene bilmesi için kura çekilip onun sonuçlarına göre teslim etme işlemleri başlayacaktır.

5) KONUT FİYATLARI ve KONUT SAHİBİ OLMANIN ŞARTLARI

605 adet konutun 160 bin TL den satış sunulacağını söyleyen Turan taksit yapmak isteyenler için aylık  %25 peşinat bedeli ödenmesi şartıyla aylık 677 TL'den yapabileceğini belirtmiştir.

Konut sahibi olmanın Şartları ise Türkiye vatandaşı olmak, konutlardan sadece 1 tanesine başvuruda bulunabilmek ve 18 yaşından büyük olmak.a

İlanları Karşılaştırın