TOKİ İstanbullular İçin Müjdeyi Verdi
  • 22-05-2018
  • 605 Görüntüleme
  • A +
  • A -

TOKİ İstanbullular İçin Müjdeyi Verdi

TOKİ İstanbullular İçin Müjdeyi Verdi

TOKİ orta gelirli vatandaşlar için inşa ettiği 605 adet konut projesinde önemli bir seviyeye ulaştı. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, satış için gerekli şartların oluşmasından sonra, İstanbullulara konut satışı başlatma kararı aldıklarının müjdesini verdi. TOKİ Kayaşehir’de inşa edilen 605 adet TOKİ konut projesi kura ile satılacak. Vatandaşlar 5 bin lira peşinat ile kuraya katılabilme şansına sahip olacak.

TOKİ yaptığı açıklamada, orta gelirli vatandaşlar için Kayaşehir’de yatay mimari ve mahalle konsepti ile inşa edilen konutların kura yöntemi ile satışa çıkarıldığını açıkladı. Ergün Turan, dar gelirli ve konut sahibi olmayan vatandaşların kira öder gibi ev sahibi olmaları için yapılan çalışmalarda, İstanbul Kayaşehir projesi ile bugün yeni bir aşamada olunduğunu belirtti. Satış için gerekli şartların yerine getirildiği projenin satışları başladı. Konutlar farklı gelir seviyelerine sahip kişilerin alım gücüne hitap edecek minimum maliyet ile bütçelendi. Konut fiyatları 160 bin TL’den başlamaktadır. En uygun konutun 160bin TL olduğu projede en yüksek konut 620 bin TL’dir. Kişiler bütçelerine uygun olarak istedikleri konutu satın alabilme şansına sahip olacaklardır.

Turan, projeye başvuru yapacak kişilerin hiç konut sahibi olmamalarını ifade ederken, aynı zamanda yapılan başvuruların, harp ve vazife malulleri, en az yüzde 40 engelli vatandaşlar dul ve yetimler, şehit aileleri ve diğer alıcı adaylar olmak üzere 3 kategoride değerlendirildiğini belirtti.

Konut projelerinin satış işlemleri, yüzde 25 peşinat alınarak 120 ay vade ile, yüzde 40 peşinat alınarak 144 ay vade ile gerçekleştirilebilecek. En düşük konut fiyatı 160 bin TL olan konutun, taksitleri aylık 677 TL’den başlamaktadır. 25 Nisan tarihinde noter huzurunda çekilen kura sonucunda ev sahipleri evlerine kavuştu.

İlanları Karşılaştırın