Taşınmadan Önce Mutlaka Yapmanız Gereken 5 Şey
  • 06-07-2018
  • 537 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Taşınmadan Önce Mutlaka Yapmanız Gereken 5 Şey

Taşınmadan Önce Mutlaka Yapmanız Gereken 5 Şey

Ev taşımak maddi manevi zor bir süreçtir. Bu süreçte planlı hareket etmek hem daha az yorulmanızı hem de kısa sürede stressiz bir şekilde yeni evinize yerleşmenizi sağlayacaktır. Planlı bir taşınmada önemli noktaları sizinle paylaşıyoruz.

  1. Eşyalarınızı toparlamaya, taşınmadan 3 hafta önce başlayın

Taşınma arifesi eşya toplamak ve paketlemek dikkat gerektiren önemli bir iştir. Hem eşyaların taşınırken zarar görmemesi hem de birbirine karışmamaları gerekir. Bu da planlı bir şekilde adım adım ilerleyerek mümkün olmaktadır. Bu yüzden taşınma tarihinden üç hafta önce eşyaları toparlama ve paketleme işine başlamanız faydalı olacaktır. Öncelikle az kullanılan eşyaları toparlamakla işe başlamalısınız. Eşyaları belli gruplar halinde paketleyerek paketlerin üzerine ne olduklarını yazmanız yerleşme aşamasının da pratik olmasını sağlayacaktır.

  1. Aboneliklerinizi iptal ettirin

Taşınma sürecinde önemli konulardan biri de tüm faturaların ödenmesi ve aboneliklerin iptal ettirilmesidir. Sizden sonra o evde oturacak kişiler elektrik, su, gaz, tv, internet gibi size ait abonelikleri kullanması söz konusu olur ki bu da doğrudan sizin borçlanmanız anlamına gelmektedir. Yeni adrese bu abonelikleri taşımanız da mümkündür.

  1. İkametgahınızı yeni adresinize aldırın

İkametgah adresi kayıtları önemlidir. Adres değişikliğini İl Nüfus Müdürlüğü’ ne başvurarak yapabilirsiniz. Bunu 20 gün içinde yapmadığınız takdirde para cezası ödemek durumda kalırsınız. E Devlet şifresi ile de ikametgah değişikliği bildirilebilmektedir.

  1. Sağlık ocağı ve okul kaydı yaptırın

Yeni evinizin bulunduğu bölgede ki sağlık ocağına kayıt yaptırmanızda oldukça önemlidir. Böylelikle aile hekiminizi hemen belirleyebilir, bir sıkıntı anında bununla uğraşmak zorunda kalmazsınız. Aynı şekilde çocuğunuzun okul kaydını yeni evinize yakın bir okula aldırmanız içinde okula başvurabilir ya da e-okul sisteminden kayıt yaptırabilirsiniz.

  1. Yeni satın aldığınız eve taşınıyorsanız vergi beyanında bulunun

Yeni evinizi satın aldıysanız bu konuda bazı yasal yükümlülükleri yerine getirmeniz gerekmektedir. Evi satın aldığınız ve tapusunu üzerinize geçirdiğiniz andan itibaren Belediye’ ye giderek emlak vergisi beyanında bulunmanız gerekir. Akabinde Deprem Sigortası poliçesi yaptırmanız gerekir.

İlanları Karşılaştırın