SEÇECEĞİNİZ EV HANGİ YÖNE BAKMALI
  • 28-05-2018
  • 5,601 Görüntüleme
  • A +
  • A -

SEÇECEĞİNİZ EV HANGİ YÖNE BAKMALI

SEÇECEĞİNİZ EV HANGİ YÖNE BAKMALI?

Yeni bir satın alırken bazı kriterlere dikkat etmek önemlidir. Evin konumu, ulaşım olanakları, büyüklüğü her ne kadar çok önemliyse de cephesi de bir o kadar önemlidir.

Konut için cephe seçiminin önemi nedir?

Yaşanılan şehrin mevsim koşulları ev alırken cephe seçiminin önemini arttırmaktadır. Evin cephesinin sonradan değiştirilmesi mümkün olmadığı için satın almadan önce dikkat edilmesi gerekir. Genellikle insanlar evin iç mekan tasarımını, oda sayısını, ebatlarını göz önüne alır. Ama içinde yaşamaya başladığında gün ışığından ne kadar yararlanıldığı, rüzgarın ne kadar etkili olduğu anlaşılmaktadır. Bu yüzden alınacak evin cephesinin avantaj ve dezavantajlarının baştan değerlendirilmesi kötü sürprizlerle karşılaşmayı önlemektedir.

Cephelerin avantaj ve dezavantajlarını değerlendirecek olursak;

Güney cepheli evler

Güney cepheli evler, gün ışığından en çok tasarruf sağlanan evlerdir. Kış aylarında güney cepheli evler daha iyi ısıtılmaktadır. Çünkü güneş ışınları tüm gün etkilidir ve evi ısıtmaya yardımcıdır. Aynı zamanda güney cepheli evler aydınlıktır. Bu da ısıtma gibi elektrikten de tasarruf etmeyi sağlar. Bu avantajlarından dolayı güney cepheli evler biraz daha pahalıdır.

Kuzey cepheli evler

Eğer kış aylarının ılıman geçtiği bölgede yaşanıyorsa kuzey cepheli evler avantaj sağlamaktadır. Ancak kışı sert olan bölgeler için kuzey cepheli evler ısı yalıtımını arttırmak için bir takım önlemler almayı gerektirir. Çift cam ve duvar yalıtımı gibi ek masraflara gerek duyulmaktadır. Evin kuzey cepheli olması ve ısı yalıtımı olmaması nem ve rutubet sorununa neden olur. Bunun dışında gün ışığı yetersiz olduğu için kuzey cepheli evler yeterince aydınlık olmamaktadır. Aydınlık için ek dekorasyon seçenekleri değerlendirmek gerekir.

Kuzey cepheli evler kışları yumuşak geçen bölgeler için avantajlıdır. Yazın sıcaktan bunalma sorunu olmamaktadır.

İlanları Karşılaştırın