SATILIK EV İÇİN 7 ALTIN İPUCU
  • 14-09-2018
  • 784 Görüntüleme
  • A +
  • A -

SATILIK EV İÇİN 7 ALTIN İPUCU

Evin satışını aceleye getirmeyin

Ev satışı aceleye getirilmemesi gereken bir durumdur. Eğer acil paraya ihtiyacınız yoksa evi satışa çıkarmadan önce iyi araştırma yapmanız yararınıza olacaktır. Evin bulunduğu bölgedeki emsal evlerin satış fiyatlarını inceleyin, bölgedeki farklı emlakçılarla görüşün ve evin satış fiyatını belirleyin.

Masraftan Kaçınmayın

Ev satışında bazı masraflar yapmak evin daha kolay satılmasını sağlayacaktır. Bunlar evin temizliği, gerekli tadilatların yapılması, satılık ilanı gibi detaylardır. Ev ne kadar bakımlı ve temiz görünürse satışı da çok daha kolay olacaktır.

Randevu Saatini Önemseyin

Evi alacak kişinin evi en aydınlık olduğu ve güneş aldığı saatlerde görmesi satış için önemli bir detaydır. Bu yüzden randevu saatini bu zamanlara denk getirmeye özen gösterin.

Evin fotoğraflarını özenli bir şekilde çekin

Evinizin satış ilanına mutlaka evin fotoğraflarını ekleyin. Ancak fotoğrafların geniş açılı objektifle çekilmesine, evin aydınlık olmasına, temiz ve bakımlı görünmesine, manzaranın en ferah olduğu yerden çekilmesine özen gösterin.

Ayrıntılı Bir İlan Metni Yazın

Ev satış ilanınızda evin olumlu yönlerini ve özelliklerini ayrıntılı bir şekilde anlatın. Lokasyonu, ulaşım kolaylığı, manzarası, mobilyalı oluşu, ısıtma sistemi gibi konulara ağırlık verin.

Evinizde Hayvan Besliyorsanız Göz Önünde Bulundurmamaya Özen Gösterin

Eğer evcil hayvanınız varsa ev satışında bunu karşı tarafa söylemeyin. Alıcı hayvan sevmeyebilir, alerjisi olabilir ve evcil hayvan beslenen bir evi almak istemeyebilir. Bu yüzden alıcı adayı ile randevu da kedi veya köpeğinizi ortaya çıkarmayın.

Tapu ve Belediyedeki Kayıtlarını Kontrol Edin

Her ne kadar Tapu ve Belediye de ev hakkında eksik bir işlem yapılmadığını bilseniz de kontrol etmekte fayda vardır. Atlanmış bir durum satışta ortaya çıkarsa karşı taraf evi almaktan vazgeçebilir.

 

İlanları Karşılaştırın