Plazadan Ev Satın Almak Mantıklı mı
  • 03-08-2018
  • 1,046 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Plazadan Ev Satın Almak Mantıklı mı

Plazadan Ev Satın Almak Mantıklı mı

Son yıllarda toplumun belli bir kesimi plazalarda yaşamayı tercih etmektedir. Genellikle şehir merkezlerinde inşa edilen plazaların tercih edilme nedenleri güvenliği, işlevselliği ve pratikliğidir. Standart apartman yaşamından farklı bir yaşam tarzına sahip olan plazalardan ev almak mantıklı mı, artı ve eksileri nelerdir?

Ev alırken öncelikle hangi amaçla alındığı önemlidir. Yatırım ya da içinde yaşamak amaçları, nasıl bir ev alınacağını belirlemektedir. Yatırım amacı ile plazadan ev almak mantıklı olup, getirisinin oldukça iyi olacağını söylemek doğru olacaktır. İçinde yaşamak için plazadan ev almak konusunda ise öncelikle yaşam tarzınızın uygun olup olmadığını değerlendirmeniz gerekir. Eğer şehir merkezinde, konfor ve güven içinde yaşamak istiyor ve bu tür yaşantının sizi tatmin edeceğini düşünüyorsanız mantıklı olmaktadır.

Son yıllarda oldukça artış gösteren plazalarda ki evler akıllı ev sistemleri ile inşa edilmektedir. 24 saat korunan bu evler, rahat ve konforlu bir yaşam sağlasa da giderlerinin fazla olacağı gözden kaçmamalıdır. Bunun nedeni güvenlik ve plaza görevlilerinin maaşları, çamaşırhane, spor, havuz gibi merkezlerin ortak giderleri gibi harcamalar olmasıdır.

Plazalarda Yaşamanın Avantajları

Plazalar, şehir merkezlerinde, alışveriş merkezi, havuz, spa, spor merkezleri, kapalı otopark gibi hizmetlere sahiptir. Tüm bu olanaklar elinizin altında olmakta, taksi çağırma, park sorunu yaşamama gibi hayatı kolaylaştırıcı konforlu bir yaşam tarzı sunmaktadır.

Yatırım Aracı olarak Plazaların avantajları

Plazadan ev satın alarak bu daireyi ister iş yeri isterseniz konut olarak yüksek meblağlara kiraya verebilirsiniz. Bu da kısa sürede yüksek getiri demektir. Şehir merkezlerinde olması da kiraya vermek açısından oldukça kolaydır. Aynı şekilde kısa sürede değerinin artması söz konusu olduğu için satışı da oldukça avantajlıdır.

İlanları Karşılaştırın