Kiracılı Ev Satın Alırken Bu Maddelere Dikkat
  • 26-06-2018
  • 581 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Kiracılı Ev Satın Alırken Bu Maddelere Dikkat

Kiracılı Ev Satın Alırken Bu Maddelere Dikkat

Ev alırken, bütçeyi denkleştirmek, tapunun durumunu kontrol etmek, banka kredisi ayarlamak gibi durumları yaşarken aynı zamanda dikkat etmemiz gereken başka durumlar da bulunmaktadır.

Ev satın alırken içinde kiracı olup olmadığına dikkat edin

Bu konu hakkında hem sizi hem de kiracıyı koruyan yasalar olsa da ev satın alırken içinde kiracı olup olmadığına dikkat etmeniz gerekmektedir. Eğer satın aldığınız konutta kendiniz oturacaksanız bu sizin için oldukça büyük bir engel teşkil etmektedir. Ancak yatırım amaçlı alacağınız evde, belki de hoşunuza gidecek bir durum bile olabilmektedir.

Evde kiracı varsa ne olur?

İçinde kiracı olan ev satın alıyorsanız, bunu önceden bilmeniz ve kabul etmiş olmanız gerekmektedir. Çünkü siz evi satın aldığınız anda, evin önceki sahibinin yaptığı kira sözleşmesini de kabul etmiş oluyorsunuz. Bu durumda yapacağınız birkaç şey olsa da maalesef sonuca ulaşma ihtimalinin düşük olduğunu belirtmek durumundayız çünkü yasalar kiracıyı koruma taraftarıdır. Ve kiracı mağdur edilmeyecektir.

Günümüzde yapılan kira sözleşmelerinde kiracıların haklarını koruyan maddeler de bulunmaktadır. Eğer kiracıyı evden çıkarmak istiyorsanız. Tapuyu aldığınız andan itibaren yasal olarak sadece 1 ay süreniz bulunmaktadır. Bu 1 ay içerisinde kiracıya ihtarname çekmelisiniz ve bu süreçte kiracının evi boşaltmak için 6 ay süresi bulunduğunu unutmamalısınız.

Bu bir aylık ihtarname gönderme süreci içerisinde noter aracılığıyla ihtarnameyi göndererek kiracıya 6 ay süre tanımış olursunuz. 6 ay sonunda kiracı evi boşaltmadığında dava açma hakkınız bulunmaktadır. Ancak 1 ay içerisinde ihtarname göndermediğiniz taktirde bir önceki ev sahibinin yaptığı kira kontratını kabul etmiş olursunuz.

Geçerli bir sebebiniz olmadığı sürece ya da kiracı ile karşılıklı anlaşma içerisine girmediğiniz taktirde kiracıyı evden çıkartmanız mümkün değildir. Ancak anlaşma yoluna giderek 6 aydan önce de kiracıyı evden çıkartabilirsiniz.

 

İlanları Karşılaştırın