Günlük Ev Kiralarken Bunlara Dikkat
  • 26-06-2018
  • 915 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Günlük Ev Kiralarken Bunlara Dikkat

Günlük Ev Kiralarken Bunlara Dikkat

Yazlık bölgelerde tatilciler için ya da iş adamlarının günlük şehir dışı toplantılarında otele alternatif olarak günlük ev kiralamalarına sıklıkla tanık olmaktayız. Özellikle tatillerde günlük ev kiralamak kişi sayısı çok da önemli olmadığı için konaklama bedeli açısından oldukça ekonomiktir. Ev için belli bir günlük kira bedeli ödüyorsunuz ve evin kapasitesi ne kadarsa o kadar kişi konaklayabiliyorsunuz.

Üstelik ev ortamı kendinizi daha konforlu hissetmenizi sağlayacaktır. Kış tatillerinde de bütçenizi sarsmayacak günlük kiralık evlerle çalışma hayatınıza kısa molalar vererek moral depolayabileceksiniz. Ancak günlük ev kiralama durumunda dikkat edilmesi gereken bazı durumlar vardır.

Öncelikle kiralamanızı mümkünse bir emlakçı aracılığıyla yapmalısınız. Günlük kiralık evlerle alakalı bir sorun yaşadığınızda bunu sizin yerinize emlakçı çözecektir. Günlük kiralık ev fiyatları oldukça değişken olabilmektedir. Bunun için kiralama yapmayı düşündüğünüz bölgede geniş araştırma yapmalısınız. Çok ucuz olana da şüpheyle yaklaşmanız gerekirken, çok pahalı olanların da özelliklerini iyi incelemeniz gerekmektedir.

Bir günlüğüne ya da birkaç günlüğüne yapılan kiralamalarda önemsiz gibi görünse de muhakkak sözleşme yapmalısınız. Kısa dönem kira sözleşmesi günlük kiralık evlerde sizi koruma altına alacak, istemediğiniz durumların yaşanmasına engel olacaktır. Sözleşme şartlarını da dikkatli okumalısınız.

Eğer günlük kiralamalarda depozito ödemeniz isteniyorsa, bunun iade şartlarını iyi belirleyin ve sözleşmenize ekleyin, evi görmeden kesinlikle ödeme yapmayın, sizden senet imzalamanız istemiyorsa bu şartı kabul etmeyin ve ödemenizi banka kanalıyla gerçekleştirin. Bu durumlardan herhangi birinde sorun yaşanıyorsa o evi kiralamaktan vazgeçin.

Günlük ev kiralarken evin içinde ihtiyacınız olan tüm eşyaların bulunduğundan da emin olmalısınız. Kısa dönemli konaklama için masrafa girmeniz oldukça gereksizdir. Ayrıca eve ilk girdiğiniz anda hasarlı bir eşya tespit ederseniz ev sahibine bunu bildirin, hatta mümkünse eve emlakçı ya da ev sahibi ile birlikte girerek, evin kontrolünü gerçekleştirin.

İlanları Karşılaştırın