Kiracılar İçin Ev Satın Alma Rehberi
  • 24-07-2018
  • 628 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Kiracılar İçin Ev Satın Alma Rehberi

 

Kiracıysanız ve ev almayı düşünüyorsanız bazı önemli konulara dikkat etmeniz gerekir. Böylelikle ilerde pişman olmaz ve huzur içinde kendi evinizde yaşayabilirsiniz.

Sizin için hazırladığımız ev satın alma rehberi:

Evin Piyasa Değeri

Öncelikle ev almak istediğiniz bölgeyi belirlemeniz ve o bölgede satılık ev ilanlarını takip ederek fiyatları karşılaştırmalısınız. İnternet ortamında hem sahibinden hem de emlakçıdan satılık evleri bulabilir, özelliklerini, fiyatlarını karşılaştırabilirsiniz. Böylelikle bölgenin piyasa değeri hakkında fikriniz olacaktır.

Gayrimenkulün Özellikleri

Ortalama ev fiyatları konusunda bilgi sahibi olduktan sonra internet sitesinde bütçenize uygun ve istediğiniz özellikteki evleri filtreleyerek en uygun evlere ulaşabilirsiniz. İlanın alt kısmında evin özelliklerini göreceksiniz. Otopark, bina yaşı, katı, ulaşım olanakları, güvenliği, ısınma şekli gibi özelliklerinden ihtiyacınıza uygun evleri değerlendirebilirsiniz. Ayrıca manzarası, havuzlu ve bahçeli oluşu gibi özellikleri de inceleyebilirsiniz. Belirlediğiniz bütçeye en uygun ve ihtiyaçlarınızı karşılayacak evlerin listesini yaparak içlerinden en çok içinize sineni seçebilirsiniz.

Çevre Politikalarına Dikkat

Ev almayı düşündüğünüz bölgenin ilerde değer kazanacak olması iyi bir yatırım yaptığınız anlamına gelmektedir. Buna örnek verecek olursak ilerde bölgeye metro yapılması ulaşımın rahat olacağı ve evin değerinin artacağı demektir. Bölgeye yapılacak alış veriş merkezleri, hastane, okul gibi tesisler ilerde evinizin çok daha değerli olacağı anlamına gelmektedir. Bu yüzden iyi araştırma yapmanızı öneriyoruz.

Gayrimenkul Yatırım Danışmanına Güven

Ev satın alırken çok dikkatli olmak, hata yapmamak önemlidir. Bu yüzden bir gayrimenkul yatırım danışmanından destek almak gerekir. Portföy sahibi, güvenilir, deneyimli ve prosedürleri iyi bilen bir emlakçı aracılığı ile ev almak gereksiz masraflardan ve zaman kaybından sizi kurtaracaktır. İlerde pişman olmamak ve sorun yaşamamak için uzman bir gayrimenkul danışmanı ile anlaşmanızı öneriyoruz.

 

İlanları Karşılaştırın