Küçük Ev Almanın Paha Biçilemez 6 Faydası
  • 24-07-2018
  • 745 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Küçük Ev Almanın Paha Biçilemez 6 Faydası

 

Ev almak isteyen kişiler genellikle alacakları evin büyük olmasını isterler. Ancak son yıllarda artan nüfus yoğunluğu nedeni ile yeni konut projelerinde evler yüz ölçümü açısından küçük tutulmaktadır. Her ne kadar büyük eve olan talep fazla ise de doğru yerleşim ve farklı tasarımlar ile küçük evlerde kullanışlı ve cazip olabilmektedir.

Küçük ev almanın avantajlarından bahsedecek olursak;

1-Daha düşük maliyet: Aynı çevrede aynı mimari özelliklere sahip evlerde fazladan bir oda olması evin maliyetini 50.000 TL kadar arttırmaktadır. Oda sayısı azaldıkça evin fiyatı da azalmakta daha az bütçeyle ev sahibi olunabilmektedir.

2-Evin tadilat masraflarının az olması: Ev satın almak için ayrılan bütçeye, evin içinde yapılacak tadilat ve dekorasyon giderlerini de eklemek gerekmektedir. Boya, badana, yer döşemesi, kartonpiyer gibi tadilatlar için ayrılacak bütçe evin büyüklüğüne göre artıp azalmaktadır. Bu nedenle küçük evlerin tadilat masrafları da az olmaktadır.

3-Evin dekorasyonu çok daha kolay olması: Küçük ev satın alanlar mobilya ve aksesuar alırken çok daha az masrafla karşılaşmaktadırlar. Büyük evlerde boş alanların ihtiyaç olmasa bile doldurulması söz konusudur. Küçük ev sahibi olanlar ihtiyaçları doğrultusunda evlerini dekore etmekte ve gereksiz eşya ve buna paralel olarak gereksiz masraftan kaçınmış olmaktadır. Özellikle son yıllarda büyük mobilya ve dekorasyon firmaları da küçük evlere uygun tasarlanmış ürünlere ağırlık vermektedirler.

4- Küçük evlerin temizlik işlerinin daha az olması: Ev ne kadar büyük olursa o evin işi de o kadar büyük olmaktadır. Temizlik işlerine ayrılan zaman azalırken verilen emekte azalmakta ve gereksiz yorgunluk yaşanmamaktadır. Küçük evlerde eşyalarda daha az olduğu için kısa sürede, daha az iş gücü ile kalıcı temizlik sağlanmaktadır.

5-Eviniz çok daha iyi ısınması: Kış aylarında evin ısınması sağlamak maddi manevi sıkıntı olmaktadır. Küçük bir ev çok daha hızlı ve verimli ısıtmak mümkün olacağı gibi yaz aylarında da daha düşük maliyet harcayarak klima ile serinletmek kolay olmaktadır. Ayrıca tüm odalar eşit derecede ısınmaktadır.

6-Daha az fatura ödenmesi: Ev ne kadar büyük olursa ısınma, aydınlatma ve temizlik masrafları da o kadar fazla olmaktadır. Küçük evlerin elektrik, su, doğalgaz faturalarının büyük evlere oranla daha az olduğu bir gerçektir.

 

İlanları Karşılaştırın