İstanbul’da En Ucuza Ev Satın Alabileceğiniz Semtler
  • 24-07-2018
  • 718 Görüntüleme
  • A +
  • A -

İstanbul’da En Ucuza Ev Satın Alabileceğiniz Semtler

 

İstanbul’da iş olanaklarının daha fazla olması düşüncesi ile birçok insan başka illerden İstanbul’a göç etmektedir. Bu da İstanbul’ da aşırı nüfusa neden olmakta ve konut ihtiyacının artmasına neden olmaktadır. Aşırı talep karşısında ev fiyatlarında da artış gözlemlenmektedir. Siz de İstanbul’ da yaşıyor ve uygun fiyatlı ev almayı düşünüyorsanız işte size önereceğimiz semtler:

1. Beylikdüzü

Avrupa Yakasının son yıllarda gelişmekte olan semtlerinden biri olan Beylikdüzü emlak konusunda diğer semtlere göre oldukça uygun şartlara sahiptir. Yeni yapılaşmanın en fazla olduğu Beylikdüzü’nde hem şık hem sağlam hem de konforlu evlerin satış fiyatları iki yüz ile dört yüz bin arasındadır.

2. Esenyurt

2008 yılında bağlı olduğu Büyükçekmece ilçesinden ayrılarak Kıraç ile birleşmiş ve ilçe olmuş Esenyurt, ev fiyatları konusunda yüzleri güldürmektedir. Büyük konut projelerinin son yıllarda fazlalaşması ile ev fiyatları da diğer ilçelere göre çok daha hesaplıdır. Yüz bin ile üç yüz bin arasında ev bulmak mümkündür.

3. Gaziosmanpaşa

Gaziosmanpaşa son yıllarda aldığı göçler ile dikkat çekmektedir. Konut piyasasının en hareketli olduğu semtlerden biridir. Kentsel dönüşüm kapsamı ile yeni konutların sayısında artş yaşanmakta ve ev fiyatları yüz elli bin ile dört yüz bin arasında değişmektedir.

4. Silivri

Silivri, İstanbul ilinin merkezine uzak ilçelerden biridir. Doğal ve sakin yapısı, konut fiyatlarının diğer ilçelere göre çok daha hesaplı olması neticesinde tercih edilen ilçelerden biridir. Yüz bin ile dört yüz bin arasında oldukça iyi durumda evlere rastlamak mümkündür.

5. Tuzla

İstanbul’ un diğer ilçelerine oranla daha az kalabalığın olduğu tuzla, satılık ev fiyatları açısından da oldukça hesaplıdır. İki yüz yirmi bin ile dört yüz bin arasında ev satın almak mümkündür.

6. Kartal

Anadolu Yakasının sakin ilçelerinden biri olan Kartal’ da da ev fiyatları diğer ilçelere göre çok daha hesaplı. Deniz kıyısı olması ve deniz yolu ulaşımının olması tercih edilmesinde etkendir. Ortalama ev fiyatları iki yüz bin ile üç yüz bin arasındadır.

7. Kurtköy

Son yıllarda hızla gelişim gösteren Kurtköy ilçesi, en çok tercih edilen bölgelerden biridir. Bu durumda Sabiha Gökçen Havaalanı’ na yakınlığı oldukça etkilidir. Talepleri karşılayacak derecede yeni inşa edilen konut sayısı açısından zengindir. Konut fiyatları ise yüz yetmiş bin – dört yüz bin arasında değişmektedir.

8. Sultanbeyli

Anadolu yakasının en uygun fiyatlı konutlarının bulunduğu ilçelerden biri de Sultanbeyli’dir. Önemli bağlantı yollarına sahip olması ulaşımını da kolaylaştırmaktadır. Hem ulaşım kolaylığı hem de uygun fiyatlı ev seçenekleri ile tercih edilmektedir. Ev fiyatları yüz altmış bin ile dört yüz bin arasında değişmektedir.

 

İlanları Karşılaştırın