Kira Çarpanı En Yüksek İller
  • 23-06-2018
  • 965 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Kira Çarpanı En Yüksek İller

Kira Çarpanı En Yüksek İller

Gayrimenkul yatırımında kiralama planı ile yatırım gerçekleştirilecekse bu noktada en önemli etken kira çarpanı olarak ortaya çıkmaktadır. Kira çarpanı değeri kiraya verilecek gayrimenkulün kaç aylık kira getirisinin geri dönüş sağladığını ifade eden bir değerdir. Yani satın aldığınız gayrimenkulü kiraya verirken kaç ay sonra elde ettiğiniz kira getirisi evin satın aldığınız fiyatını çıkarmaktadır?  Ayrıca gayrimenkulden kazanç elde edebilmek için kaç aylık kira bedelinin alınması gerektiğini hesaplayan bir değerdir. Bu değer hesaplanırken evin satın alınan fiyatı aylık kira bedeline bölünerek hesaplanmaktadır. Yani 300 bin TL’ye satın alınan bir gayrimenkulün aylık kira getirisi 2 bin TL ise; kira çarpanı = 300 bin TL/ 2 bin TL = 150 ay olarak hesaplanmaktadır.

Türkiye’de gayrimenkul yatırım yapmak için sadece bulunduğunuz bölgeden gayrimenkul satın almanıza gerek yok. Sizin için en iyi kazanç getirecek bir başka şehirden gayrimenkul alabilirsiniz. Kira çarpanı değeri size en kârlı yatırımı sağlayacak bölgeyi seçmenizde yardımcı olur. Türkiye’de 2018 yılı için yapılan değerlendirmelere göre kira çarpanı en yüksek iller Van, Aydın ve Bilecik illeri olarak belirlenmiştir. Kira getiri oranının 7 olarak hesaplandığı bu bölgelerde çarpan değerleri de daha düşük oranlarda hesaplanmaktadır.  Aldığınız gayrimenkulü yatırıma dönüştürmek amacıyla kira çarpanı yüksek illerde yatırım yapmanız daha faydalı olacaktır.

İstanbul, Ankara ve İzmir gibi bölgeler için kira çarpanı ve kira gelirleri hesaplanırken gayrimenkul yatırımlarının çok yüksek değerlerde gerçekleştirildiği görülmektedir. İstanbul’da, Ataşehir, Kadıköy, Bahçelievler, Beylikdüzü, Beşiktaş, Başakşehir, Bakırköy gibi ilçelerde yapılan gayrimenkul yatırımları için oldukça yüksek bir fiyat ödenmektedir. Satın alma fiyatının yüksek olmasıyla birlikte kira fiyatları da yüksektir. Bu durumda kira çarpanı değerinin yüksek olmasını sağlayan bir durumdur

İlanları Karşılaştırın