Evsizler İçin 3 Boyutlu Konutlar Geliyor
  • 23-06-2018
  • 578 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Evsizler İçin 3 Boyutlu Konutlar Geliyor

Evsizler İçin 3 Boyutlu Konutlar Geliyor

Günümüz ve ülkemiz şartları altında evsizlik ve açlık büyük bir sorun olarak görülmektedir.  bu durum dünyanın 4 bir yanında baş göstermektedir. Dünyada yaklaşık 1 milyar kişinin evsiz olduğu bilinmektedir. Bu noktada bir Amerika şirketi dünyadaki evsizlik sorununa çözüm getirebilecek 3 boyutlu basılabilir konut modeli geliştirdi. Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) yer alan özel girişimcilerin geliştirdiği bu proje dünyadaki 1 milyar evsizin barınma sorununa çözüm olabilecek. Bir Amerika şirketi evsizler için daha önce de petek evler tasarlamıştı.

The Verge’ün yayınladığı habere göre ABD’nin Teksas eyaletinde yeni kurulmuş olan ICON adındaki bir şirket çimento harcı ile 3 boyutlu olarak basılarak yeni alanlar inşa ederek barınma çözümüne düşük maliyetli bir çözüm getirmiştir. Proje en fazla 24 saat içerisinde inşa edilebilmektedir. Teksas eyaletinde düzenlenen SXSW konferansında 60 metrekarelik, tek katlı konutun tanıtımı yapılmıştır. Konut 12 ile 24 saatte sıfırdan inşa edilebilmektedir. Böylece barınma sorunu olan insanlar 24 saat içerisinde yeni bir eve sahip olma şansına sahip olacaklardır. Konutlar vulcan tipi endüstriyel printer ile basılmaktadır. Bu durum yaklaşık 10 bin dolara mal olmaktadır. Projeyi gerçekleştiren şirket yetkilileri bu maliyeti 4 bin dolara düşürmeyi hedeflediklerini açıkladı.

3 boyutlu konut inşa eden şirket dünya genelinde ihtiyaç sahipleri için konut çözümleri geliştiren sivil toplum örgütü olan “New Story” ile iş birliği yapmaktadır. 3 boyutlu olarak basılan konutların gelecek sene evsizler için El Salvador’da 100 tane daha inşa edilmesi planlanmaktadır. Dünya Doğal Kaynaklar Enstitüsüne bağlı Ross Sürdürülebilir Şehirler Merkezinin hazırladığı rapora göre, dünyada 1 milyardan fazla insan evsizdir. Bu koşulların giderilebilmesi için birçok şirket teknolojinin nimetlerinden yararlanarak çalışmalar yapılmaktadır.

İlanları Karşılaştırın