İstanbul’da En İyi Kira Getiren Semtler
  • 23-06-2018
  • 954 Görüntüleme
  • A +
  • A -

İstanbul’da En İyi Kira Getiren Semtler

İstanbul’da En İyi Kira Getiren Semtler

İstanbul’da her geçen gün artan konut ihtiyacı ve buna paralel olarak artan konut fiyatları, dar gelirlileri ev satın almak yerine kiralamaya sevk ederken, bu artan kira getirisi yatırımcılar için ise bir avantaj oluşturmaktadır. Türkiye’de konut kira getirisi 2018 yılı itibariyle yüzde 15,81 oranında bir artış göstermiştir. Bu durum ev sahibi olmak isteyenleri üzerken, ev sahibi olanları mutlu etmektedir. Kira getirileri her sene artmakla birlikte il ve ilçelere göre de farklılık göstermektedir. Devletin sunduğu konut hesabı gibi uygulamalar alıcılara kolaylık sunsa bile İstanbul’da ev sahibi olabilmek için ciddi bir miktarın gözden çıkarılması gerekir.

İstanbul’da en iyi kira getiren semtler Anadolu Yakası’nda, Acıbadem, Altunizade, Ataşehir, Kalamış, Suadiye gibi bölgelerdir. Özellikle kira getirisi en yüksek bölgelerin başında gelen Acıbadem 40 yıldır yüksek kira getirisiyle ön plandadır. İstanbul Avrupa Yakası’nda ise Cihangir, Şişli, Ataköy, Yeşilyurt, Yeşilköy, Florya gibi semtler yüksek kira getirisi ile ön plandadır. Ayrıca Kanal İstanbul projesi ile birlikte projede ADA olarak tabir edilen kısımda yer alacak 19 ilçede 2018 yılı içerisinde yüksek bir kira artışı beklenmektedir.

Kira getirisinin artmasıyla birlikte kiralık daire seçenekleri de değişiklik göstermektedir. Daha önceden aileler için uygun görülen 3+1 daireler, artan kira fiyatlarıyla birlikte yerini 1+1 stüdyo dairelere bırakmıştır. Bu yüzden inşaat yapı firmaları için 1+1 daire dizayn etmek daha kârlı olmaktadır. 1+1 stüdyo dairelerin yanı sıra, minimal odalara sahip 2+1 dairelerde uygun bir seçenek olarak görülmektedir. Fakat merkezi ilçelerde ve iş hayatının yoğunlaştığı bölgelerde 1+1 kira fiyatları daha astronomik seviyelerde izlenmektedir. Özellikle Avrupa Yakası birçok ofise, firmaların yönetim binalarına, iş merkezine, rezidansa sahip olduğundan dolayı kiralar oldukça yüksektir.

İlanları Karşılaştırın