Kimler Emlak Vergisinden Muaf
  • 28-06-2018
  • 537 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Kimler Emlak Vergisinden Muaf

Organize sanayi bölgelerinde ve serbest bölgelerde mülk sahipleri emlak vergisinden muaf tutulmaktadır. Ancak bunun şartları ve kriterleri bulunmaktadır.

Kiracısı olan mülk sahipleri emlak vergisi ödeyecek

Eğer bu bölgelerdeki mülklerinizi kiraya verdiyseniz, 3119 sayılı Emlak Vergisi Kanunun 4. Maddesine istinaden bu bölgelerdeki mülklere daimi olarak vergi muafiyeti getirilmiş olsa da vergi ödemek durumunda kalmaktasınız.

“Kiracıların listesi belediyemizde mevcut” diye açıklama yapan başka Memduh Kılıç, Organize Sanayi Bölgeleri ile Serbest Bölge’de kiracısı olan mülk sahiplerinin mağdur olmamaları için gerekli çalışmaların yapıldığını ancak şu anda bu durumda vergi muafiyeti durumunun söz konusu olmadığını belirtmektedir.  Temmuz ayında yapılan yeni düzenleme ile vergi muafiyetinden sadece kiracısı olmayan mülk sahiplerinin faydalanabileceği, kiracı listesi belediyede mevcut olduğu ve denetlendiği için, kiracısı bulunanların vergi ödememek gibi bir alternatifinin olmadığı belirtilmiştir. Bu neden ile Organize Sanayi Bölgeleri ile Serbest Bölgeler de kiracısı olan mülk sahiplerinin mağdur olmamaları açısından emlak vergilerini yatırmaları gerekmektedir. Temmuz ayında alınan bu kadar kiracısı bulunan mülk sahipleri tarafından tepki çekmekte ve aynı muafiyetin kendilerine de gelmesi beklenmekte olsa da şu anda böyle bir düzenlemenin olmayacağı belirtilmektedir. Kiracısı olanlar ve kiracı durumunda olan mükellefler tek tek tespit edilmekte ve kayıt altına alınmaktadır. Emlak müdürlüğü de bu konu hakkında karışıklıklara ve mağduriyetlere son vermek adına her mülk sahibine bilgilendirme adına tek tek yazı göndermektedir.

Emlak vergisinden muafiyet şartları nelerdir? Başka hangi bölgelerde emlak muafiyet kriterleri nelerdi? Hangi kişiler emlak vergilerini ödemelidir? Ve emlak vergisi ödeme dönemleri ve miktarları nelerdir? Bu konudaki tüm sorularınızın cevaplarını bağlı bulunduğunuz belediyelerden ayrıntılı olarak öğrenebilirsiniz. Böylece vergilendirme konusunda herhangi bir soru işaretiniz kalmayacaktır.

İlanları Karşılaştırın