Kentsel Dönüşüm Taşınma Yardımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler
  • 23-06-2018
  • 590 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Kentsel Dönüşüm Taşınma Yardımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kentsel Dönüşüm Taşınma Yardımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Türkiye’de 7 milyondan fazla riskli yapı yer almaktadır. Riskli yapıların yerine yenisini inşa etmek amacıyla başlatılan kentsel dönüşüm sürecinde ev sahiplerinin ya da kiracıların taşınması için kentsel dönüşüm kira yardımı yapılmaktadır. Kentsel dönüşümle birlikte depreme dayanıklı, sürdürülebilir ve verimli bir yapılaşma ortaya çıkmaktadır. Kentsel dönüşümün amacının tamamlanması için projenin gerçekleştirileceği alanlarda yaşayan kişilere kir ve taşınma yardımı da yapılarak evlerinden tahliye dilmektedirler.

Kira ve taşınma yardımı hak sahiplerine belirli kurallar çerçevesinde, belirli bir prosedür izlenerek verilmektedir. Kentsel dönüşümde taşınma yardımı daha çok kiracılara destek sağlamak amacıyla verilmektedir. Bu noktada kentsel dönüşüm kapsamına giren bir evde yaşayan kiracılara taşınma durumlarında yardım sağlanmaktadır. Bu durum da kişilerin başka eve taşınması durumundaki tereddütlerinin önüne geçmektedir.

Kentsel Dönüşüm Taşınma Yardımında İstenen Belgeler

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm müdürlüklerine kentsel dönüşüm taşınma yardımı için başvuruda bulunabilirsiniz. Taşınma yardımında ev sahipleri ve kiracılar için farklı prosedürler izlenmektedir. Kiracılar için; Altyapı ve Kentsel Dönüşüm müdürlüklerinden alınan başvuru formunun doldurularak teslim edilmesi gerekmektedir. Başvuru formuyla birlikte nüfus cüzdanı fotokopisi, kentsel dönüşüm kapsamına giren binanın adresini barındıran nüfus kayıt örneği, riskli yapı belirtme yazısının fotokopisi, bir kamu bankasına ait kendi hesap numarasıyla birlikte tüm evrakların eksiksiz bir şekilde teslim edilmesi gerekir.

Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Ne Kadar Süreyle Veriliyor?

Kentsel dönüşüm kapsamına giren yapıların ev sahiplerine ya da kiracılara yönelik taşınma yardımı sadece bir kere yapılmaktadır. Bu yardımı kentsel dönüşüm yasası kapsamında belirlenen süreçte alabilirsiniz. Taşınma yardımı yanı sıra kentsel dönüşüm kapsamında kira yardımı da yapılmaktadır. Kira yardımı ise 18 ay ile 36 ay arasına değişen bir süre verilmektedir.

İlanları Karşılaştırın