Evin Değerini Öğrenmek Çok Kolay
  • 23-06-2018
  • 736 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Evin Değerini Öğrenmek Çok Kolay

Evin Değerini Öğrenmek Çok Kolay

Ev sahibi olanlar, ev satın almak isteyenler ya da ev kiralamak isteyenler evin değerini öğrenmek için bir takım yöntemler bulunmaktadır. Gayrimenkul alım satımında evin değerinin hesaplanması önemli bir noktadır. Konut yatırımcıları ve konut sahipleri bu önemli nokta üzerinde durarak evin kar ve satış fiyatı hakkında bilgi sahibi olurlar. Emlak değeri ve ev fiyatının hesaplanması için bir takım yöntemler kullanılmaktadır. Örneğin İstanbul Beylikdüzü ilçesinin Beylikdüzü Mahallesi’nde 2017 yılının Şubat ayında konutların metre kare satış fiyatı 2 bin 733 TL iken, bu değer 2018Şubat ayında 2 bin 838 TL olmuştur. Bu endeks verileri analiz edildiğinde konutun yıllık yüzdelik değişim oranı görülmektedir. Bu da evin değeri hakkında bilgi vermektedir.

Endeks verileri kullanılarak evin değeri öğrenilebilir. Bu noktada evin satış değeri, kira bedeli ve amortisman bedeli önem arz etmektedir. Emlak değerinin hesaplanmasında evin konumu, il, ilçe ve mahalle göz önüne alınmaktadır. Şehrin merkez noktasında yer alan bir konuta sahipseniz bu sizin için büyük bir kazanç sağlayacaktır. Evin özellikle ticaret ve sanayi bölgelerine, ana ulaşım yollarına, eğitim kurumlarına yakın olması değerini arttırmaktadır. İstanbul gibi illerde şehir merkezine uzak konutlar sakinliği, deniz manzarası gibi fiziksel özelliklerle dikkat çekmektedir. Çünkü nezih bir semtte bulunan evin deniz manzaralı olması, gün ışığından yararlanması, metre karesinin büyük olması, avantajlı bir katta olması, evin iç özelliklerinin kaliteli olması evin değerini bir hayli arttırmaktadır.

Evin değerini öğrenmek için endeks hesaplaması yapılmaktadır. İstanbul’un birçok mahalle ve ilçesinde geleceğe yönelik hesaplama yapıldığı zaman amortisman süresi kısa olan daireler daha değerli görülmektedir. evin değerini arttıran en önemli noktalardan birinin de merkeze olan ulaşımıdır. Ev satın almak isteyenler merkeze kolayca ulaşabilecekleri konumlarda ev almayı tercih ederler.

 

İlanları Karşılaştırın