3. Havalimanına Yakın Satılık Ev Bulma Yöntemleri
  • 23-06-2018
  • 550 Görüntüleme
  • A +
  • A -

3. Havalimanına Yakın Satılık Ev Bulma Yöntemleri

3. Havalimanına Yakın Satılık Ev Bulma Yöntemleri

3. havalimanının büyük bir kısmı Arnavutköy lokasyonunda konumlanmaktadır. Bu durum da 3. Havalimanına yakın satılı ev fiyatlarında büyük bir artışa sebep oluyor. Başbakan’ın yaptığı açıklamaya göre uzun zamandır konuşulan 3. Havalimanının 26 Şubat 2018 de açılması bekleniyordu. Fakat inşaatı henüz bitmemiş havalimanının çalışmaları devam etmektedir. Cumhuriyet döneminin en büyük ihalesi özelliğine sahip 3. Havalimanı, 2013 yılında yap-işlet-devlet modeliyle 22 milyon Euro gibi bir bedel ile üstlenici firmalara tevdi edildi.

2013 yılından itibaren 3. Havalimanının inşa edileceği bölgenin çevresinde ciddi bir gayrimenkul hareketliliği yaşanmaktadır. 3. Havalimanı projesi, daha kompleks bir projenin önemli bir ayağı olarak nitelendirilmektedir. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Osmangazi Köprüsü, 3. Havalimanı’na bağlantı yollarını sağlayacak olan ana arterlerdir. Bu iki köprü devasa bir büyüklüğe sahip havalimanının ulaşım arterleri merkezinde farklı bir projeye ev sahipliği yapmaktadır. 3. Havalimanına yakın ev arayışında bulunan kişilerin ilk olarak seçtiği ilçe Arnavutköy’dür. 3. Havalimanın ismi İstanbul Yeni Havalimanı olarak lanse edilmektedir. İstanbul’un Avrupa Yakası’na konumlandırılan projenin ayrıca Karadeniz’e de kıyısı bulunan bir bölüme konumlandırılmaktadır.

3. havalimanının çevresinde daha çok kamu arazileri yer almaktadır. Bunların yanı sıra birçok köyde yer almaktadır. Projenin Arnavutköy’ün bir kısmına konumlandırılmasından sonra ev fiyatlarında yüzde 170 civarında bir artış görülmektedir. Projenin ilk yapılmaya başlandığı yıl olan 2013 yılında o bölgede ev almış olanlar şu an büyük bir oranda kazanç sağlamaktadırlar. Havalimanı henüz açılmadığından dolayı yeni yatırımcılar için de henüz fırsat var demektir. Havalimanının açılmasıyla birlikte ev fiyatlarının daha da artacağı düşünülmektedir. Havalimanı lokasyonuna çok yakın bir yerde yer alan Kanal İstanbul projesinden ev alınarak da yatırım yapılabilir.

İlanları Karşılaştırın