İstanbul Kira Çarpanı 2018
  • 23-06-2018
  • 697 Görüntüleme
  • A +
  • A -

İstanbul Kira Çarpanı 2018

İstanbul Kira Çarpanı 2018

İstanbul’da bütçeniz dahilinde ev satın alarak göre geleceğe dönük gayrimenkul yatırımı yaparak karlı bir sonuç elde etmek açısından, İstanbul kira çarpanı bu konuda önemli bir yer alır. Çünkü İstanbul gibi büyükşehirlerde gayrimenkule yapılan yatırımın kar elde etmesi amaçlanıyor. Aldığınız evi ikamet etmek amacıyla ya da yatırım amacıyla ne amaçla almış olursanız olun, İstanbul’da satın alınmış bir gayrimenkul her zaman için kazanca dönüştürülebilir niteliktedir. Aldığınız evi aldıktan sonra ya da ilerleyen dönemlerde kiraya vermek için hesaplanan bir gayrimenkul kira çarpanı değeri yer almaktadır. Bu değer gayrimenkul yatırımınızın ne kadar kârlı ve avantajlı olduğunu ortaya koymaktadır. Çünkü İstanbul’da satın aldığınız gayrimenkulün kira çarpanı değerinin hesaplanmış olması, o gayrimenkulün kendini ne kadar zaman sonra amorti edeceğini belirtmektedir.

İstanbul’da yapılan gayrimenkul yatırımının kazanç getirebilmesi için en önemli ayrıntı gayrimenkul için doğru yerin tercih edilmesidir. Çünkü bazı ilçelerde gayrimenkul değer kazanırken bazı ilçelerde de değer kaybedebilir. 2018 yılı için İstanbul’da hangi bölgelerde gayrimenkul fiyatlarında artış ya da azalma yaşanacağı belirlenmiştir. Bu durumlarla birlikte kira çarpanı gelişmekte olan bölgelerde uygum yatırım fırsatları bulunmaktadır. Kira çarpanı hesaplanırken aylık ya da yıllık değerler kullanılabilir. Gayrimenkul yatırımı için Türkiye emlak sektöründe genellikle aylık kira çarpanı kullanılmaktadır. Kira çarpanı için en ideal sayı 120ile 180 arasındadır. Her il için kira çarpanı ülkedeki ekonomik koşullara ve sürekli olarak değişen siyasi ya da global beklentilerine göre değişmektedir.

İstanbul’da kira çarpanı değeri 240 ay olarak alınmaktadır. Bu değer ticari gayrimenkul yatırımlarında 350 ay ve üstüne çıkmaktadır. Örneğin İstanbul’da 450 bin TL’ye satın olduğunuz konutu, aylık 2 bin 250 TL’ye kiraya verdiğiniz zaman kira çarpanı oranı 200 ay olarak hesaplanmaktadır.

İlanları Karşılaştırın