İstanbul Beylikdüzü TOKİ Evleri Başvurusu Nasıl Yapılır
  • 23-06-2018
  • 2,032 Görüntüleme
  • A +
  • A -

İstanbul Beylikdüzü TOKİ Evleri Başvurusu Nasıl Yapılır

İstanbul Beylikdüzü TOKİ Evleri Başvurusu Nasıl Yapılır?

Beylikdüzü, son yıllarda İstanbul’un en yoğun yerleşim yeri bölgelerinden biri olmuştur. Beylikdüzü’nde alt gelirli vatandaşların yerleşim sağlayabilmesi için Beylikdüzü TOKİ Evleri projesi gerçekleştirilmiştir.  Toplu konut idaresi (TOKİ) İstanbul’un Anadolu Yakası’nda depreme dayanıklı ve uygun fiyatlı evler inşa etmektedir. TOKİ Beylikdüzü projesi kapsamında inşa edilen evlerde yerleşim sağlayabilmek için, 2 farklı yol izlenmektedir. İlk yöntemde TOKİ Beylikdüzü Evleri projesine başvuruda bulunmaktır. İkinci yöntemde ise TOKİ projelerinden evin tüm borçlarını taksitlerini ödeyerek evi tamamen satın almış kişilerden peşin ya da kredi imkanı ile evi satın almaktır. Yeni başlayacak projelere başvuru yapmak daha karlı ve kurallı bir yöntemdir.

Beylikdüzü TOKİ Evleri Başvuru İşlemi İçin Evraklar ve Teminat

  • Başvuru yapacak kişilerin 25 yaşını doldurmamış ve aylık hane gelirlerinin 4 bin 500 TL’den fazla olmaması gerekmektedir.
  • Başvuru işleminde kimlik fotokopisi, maluliyet ya da emeklilik durumları için hak sahipliği belgesi, emeklilik durumu için emekli kimlik belgesi, engellilik durumu için rapor gibi belgeler istenmektedir.

Beylikdüzü Toki Evleri İçin Seçilen Adayların Yapacağı İşlemler

Beylikdüzü TOKİ Evleri için yapılan kura çekilişinde ev sahibi olma hakkı kazanan adaylardan bir takım evraklar talep edilmektedir. Talep edilen evrakların hazırlanmasıyla birlikte sözleşme imzalama aşamasına geçilmektedir. Söz konusu kişiler sözleşme kapsamında sadece bir defaya mahsus olmak üzere konut satışı alma hakkına sahip olmaktadırlar. Konut satışında ilk olarak yüzde 10 peşinat alınmaktadır. Daha sonra kalan fiyat 240 ay vade ile sabit taksitler halinde ödeneceği bir ödeme planı oluşturulmaktadır. İlk taksit için konutların teslimatından sonra işlem yapılmaktadır. Konut borçlarının bitimine kadar konut başkasına devredilemez. Ayrıca bu süre içerisinde konut sahibinin aile fertlerinden birinin bu konutta ikamet ediyor olması gerekir. Başvuru işleminden ve sonrasında yapılan işlemlerin ardından yanlış beyanda bulunmuş kişilerin ev sahibi olma hakkı iptal edilmektedir.

İlanları Karşılaştırın