İkinci El Ev Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz
  • 17-07-2018
  • 581 Görüntüleme
  • A +
  • A -

İkinci El Ev Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz

İkinci El Ev Alırken Nelere Dikkat Etmelisiniz

Ev almak istiyor ancak bütçeniz ikinci ev almaya yetiyorsa bu makale de size önereceğimiz tavsiyelere dikkat etmeniz yararınıza olacaktır. Birikiminizi yatırdığınız ve içinde huzurla yaşamayı düşündüğünüz ev için pişmanlık yaşamamanız önerdiğimiz tavsiyelere uymanızla mümkün olacaktır.

İster sıfır ister ikinci el ev alırken sıkı bir araştırma yapmak gerekir. Bunun içinde önce ihtiyacınızı belirlemeniz gerekir.

İşte ikinci el ev alırken dikkat etmeniz gerekenler önemli noktalar:

1- İhtiyaçlarınızı gözden geçirin.

Ev satın alırken hangi bölgede, ne büyüklükte ve kaç odalı bir eve ihtiyacınız olduğunu belirlemelisiniz. Bütçenizi ayarlarken alacağınız evin ve binanın eski, yıpranmış olması size ek masraflar çıkartabileceğini unutmayın. Bütçenizi bunları da hesaba katarak yapın.

2- Evin konumu nerede olmalı?

Alacağınız evin konumuna özellikle dikkat etmeniz gerekir. Aile fertlerinin işleri ve okullarına yakın olması ailenizin hayat kalitesini arttıracaktır.

3- Ulaşım araçlarına yakın olmasına dikkat edin.

Evinizin merkeze yakın olmasını isterseniz bu bütçe konusunda daha fazla esnek olmanıza neden olacaktır. Merkezden bir ev satın alamıyorsanız ulaşım olanaklarının iyi olduğu bir bölgeyi seçmeniz gerekir.

4- Evin krediye uygun olup olmadığını araştırın.

Evi kredi ile almayı düşünüyorsanız ilk dikkat etmeniz gereken konu evin krediye uygun olup olmadığıdır. Kat irtifak tapusu olması bu açıdan zorunludur. Ev hisseli mi, ipotekli mi, projeye uygun mu, yıkım kararı var mı sorularının yanıtlarından emin olmanız gerekir.

5-Evi alıcı gözüyle inceleyin

Almak istediğiniz ikinci el evi iyice incelemeniz, sizden önce ikamet edenlerin eve zarar verip vermediğini gözlemlemeniz yararınıza olacaktır. Tesisatlarına, rutubet olup olmadığına, ısı ve ses yalıtımına, cephesine çok dikkat etmeniz ve gerekirse komşulara danışmanız oldukça önemlidir.

 

İlanları Karşılaştırın