İlk Kez Ev Alacak Olanların Dikkat Etmesi Gerekenler
  • 26-06-2018
  • 572 Görüntüleme
  • A +
  • A -

İlk Kez Ev Alacak Olanların Dikkat Etmesi Gerekenler

İlk Kez Ev Alacak Olanların Dikkat Etmesi Gerekenler

Öğrencilik yaşamınızda, çalışma hayatına ilk atıldığınız yıllarda ya da henüz bir aile kurma durumunuzun olmadığı dönemlerde yaşadığınız evin kiralık olup olmaması çok fark etmeyebiliyor. Ancak kariyerde yaşanan ilerlemeler ya da bir evlilik yapma durumu ortaya çıktığında insanlar aynı zamanda ev sahibi de olmak isteyebiliyor. Ev sahibi olmak için araştırma yapmaya başlamak ile kiralık ev bakmak arasında büyük farklar bulunmaktadır. Yanlış verilen kararlarda satın alınmış evi değiştirmek maalesef kiralanan evi değiştirmek kadar kolay olmayabiliyor.

İçinde huzurla oturacağınız ev bulmak için neler yapmalısınız?

Kiminin huzurla yaşayacağı ev büyük olmalıyken, kimine sorsanız bir oda bir salon olması benim için yeterli diyor, kimi site içindeki evlerde hayatını devam ettirmek isterken, kimi site aidatlarını yüksek bularak bu özelliklerden kaçınıyor. Bazı kişiler evin içinden çok muhitine önem verirken, bazı kişiler ise sadece evin içinin konforuna dikkat ediyor. Burada önemli olan sizin için ilk kez ev alırken olmazsa olmaz kriterlerinizin neler olduğu ve bütçenizin bu kriterleri hangi bölgelerde karşılayabildiğidir.

Hayalinizdeki evi nasıl bulacaksınız?

Tüm şehirde sokak sokak gezerek ev arayarak sonuca ulaşmanız çok zor bir ihtimaldir. Özellikle büyük şehirlerde bu imkansızdır. Bölgenizi ya da semtinizi belirlemiş olsanız bile, sokak sokak ev gezmek hem çok zahmetli hem de çok uzun zaman alan bir eylem olacaktır. Bunun için internet sitelerinden kriterlerinizi belirleyerek arama yapmak hem kısa sürede sonuç verir hem de zahmetsizdir. Bir diğer yapmanız gereken ise bölgenizi geniş tutmaktır. Bunu tabi ki tüm şehre yayamazsınız ancak semtinizin etrafındaki alternatifleri de değerlendirebilirsiniz. Evin güzelliğinden çok sağlamlığına da dikkat etmeniz gerektiğini de unutmamalısınız. Yaptığınız aramalar sonucu bir ev bulamadıysanız, içinize sinen bir ev için birkaç ay daha kira ödemek, istemediğiniz bir eve sahip olmaktan çok daha iyi olacaktır.

İlanları Karşılaştırın