30 Yaşından Önce Ev Sahibi Olmanın Yolları
  • 26-06-2018
  • 528 Görüntüleme
  • A +
  • A -

30 Yaşından Önce Ev Sahibi Olmanın Yolları

30 Yaşından Önce Ev Sahibi Olmanın Yolları

Üniversite hayatı, sonrasında alınması gereken bazı eğitimler, işe başlama ve ilerleme derken göz açıp kapayıncaya kadar 30 yaşına geliyoruz. Her insan gibi siz de bir ev sahibi olup kira derdinden kurtulmak istiyor olabilirsiniz, üstelik bunu 30 yaşından önce yapabilmek hayatınızı oldukça kolaylaştıracak, kazandığınız parayı bir eve yatırmak, paranızın da değerlenmesini kolaylaştıracaktır.

Ev projelerinin artmasıyla birçok ödeme alternatifinin karşımıza çıkmakta olduğu bu dönemi değerlendirmek için kolları sıvamanızı tavsiye ederiz. 30 yaşından önce ev sahibi olmak için öncelikle kararlı olmalı ve kendinize alternatifler üretmelisiniz.

Kiraladığınız evi satın almayı düşünebilirsiniz. Belki öğrencilik yıllarınızdan beri bu evde oturmaya devam ediyorsunuz, belki de iş hayatına atıldığınız günden beri aynı evdesiniz. Üstelik kiracısı olduğunuz evi seviyor ve yaşamaktan huzur buluyorsanız. Ev sahibinizle, oturduğunuz evi satın almak için iletişime geçebilirsiniz. Düzeninizi hiç değiştirmeden ev sahibi olmak sizin için oldukça konforlu olacaktır.

İş hayatına yeni başlanan 20’li yaşlarda ev alacak kadar yüksek gelirler elde etmek çok da kolay olmasa gerek. Bu durumda güvendiğiniz bir arkadaşınızla ya da bir yakınınızla ortaklaşa ev satın alabilirsiniz. Banka kredilerini araştırabileceğiniz gibi, ailelerinizden borç alma alternatiflerini de eğer mümkünse değerlendirebilir ya da ev projelerindeki ödeme alternatiflerinden birini seçerek ortaklaşa ev satın alabilirsiniz.

Bir grup tarafından ahlı mal olarak tabir edilip alınmak istenmese de tamamen farklı düşünen ve icra davalarından dolayı satışa çıkarılmış mülkleri takip ederek, değerinin çok altında ev sahibi olmayı düşünenler de bulunmaktadır. Ederinden çok daha düşük meblalara, çok lüks evleri satın alma ihtimaliniz bulunduğu için bu alternatifi de değerlendirebilirsiniz.

Son olarak devletin zaman zaman vatandaşlarını ev sahibi yapmak için çıkardığı ödeme yöntemleri ve ev projeleri bulunduğunu, uygun fiyatlı ev satın almak için bu alternatifin de oldukça kazançlı ve güvenilir olduğunu belirtmek isteriz. 

İlanları Karşılaştırın