Evinizi Satmadan Önce Yapmanız Gerekenler
  • 26-06-2018
  • 602 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Evinizi Satmadan Önce Yapmanız Gerekenler

Evinizi Satmadan Önce Yapmanız Gerekenler

Evinizi artık orada yaşamak istemediğiniz için satmaya karar verdiniz, ya da zorunlu bir takım sebeplerle evinizi satışa çıkarmanız gerekiyor. Evinizi satmadan önce dikkat etmeniz gerekenler vardır. Bu durumda herkes gibi siz de evinizi değerinde ya da değerinin üstünde satmak istiyorsunuz. Bu durumda yapılacak ilk şey, evinizi satmadan önce ufak bir tadilattan geçirerek satışı cazip hale getirmek olacaktır. Ancak son dönemde bunun abartı bir hal aldığını gördük ve sizin için neler yapmanız gerektiğine dair bir yazı hazırladık.

Evinizi satarken neler yapmalısınız?

Evin yeni tadilattan geçmiş hali, adeta evin makyajı gibidir. Ufak değişimlerle evinizi sıfır bir ev kadar cazip ve konforlu bir görünüme kavuşturabilirsiniz ancak burada dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Öncelikle evinizi eşyalı olarak satmayı düşünüyorsanız, eşyaları tamamen yenilemek satış fiyatı üzerinde büyük bir artış göstermeyeceği gibi sizin bütçenize de olumsuz etkisi olacaktır. Var olan eşyalarınızı tercih dahilinde evinizi alacak kişiye uygun bir fiyatla bırakabilir ya da satarak evinizi boş olarak teslim edebilirsiniz. Eğer pencereleriniz çok eski ya da kırık değilse, evinizi satarken sadece temizlemeniz güzel görünmeleri için yeterli olacaktır. Ev kiralarken pencerelere dikkat edilirken ev satın alma esnasında bu durum ilk bakılan kriterlerden değildir ve evinize değer katmayacaktır. Bazı ev sahipleri evin herhangi bir bölümünde bulunan balkonu odaya dahil ederek alanda genişlik yaratmayı tercih etmektedir, ancak bu durum eve değer katmaktan çok, balkona önem veren alıcı tarafından eksi bir durum gibi görülebilir ve değerini düşürebilir. Balkonda kullanacağınız cam alternatifleri ile, evin görünümünü şık hale getirip, değer katabilirsiniz.

Son olarak evi lüks bir görünüme kavuşturmak için büyük bütçeler ayırmanıza gerek yok, mutfak banyo ıslak zeminlerini ya da dolaplarını yenilerken yüksek maliyetli ürünler muhtemelen evinize ekstra değer katmayacaktır. Ancak uygun fiyatlı ve güzel görünen bir mutfak da amacınıza ulaşmanız için yeterli olacaktır.

İlanları Karşılaştırın