İlçeler Kira Getirisi İle Rekor Kırıyor
  • 24-06-2018
  • 567 Görüntüleme
  • A +
  • A -

İlçeler Kira Getirisi İle Rekor Kırıyor

İlçeler Kira Getirisi İle Rekor Kırıyor

İstanbul’un bir semtinde bir eviniz var ise bu size çok iyi bir kazanç sağlayabilir. İstanbul’da kira getirisi yüksek ilçeler rekor kırıyor. Gayrimenkul yatırımcıları bu noktada büyük kazançlar sağlamaktadır. Özellikle son yıllarda kiralarda yaşanan zam oranları kiracılar için büyük bir sıkıntı oluştururken ev sahipleri için durumun aksine kazanç arttırmaktadır. Kiralarda yaklaşık yüzde 15 oranında bir artış yaşandı. İstanbul’da yer alan 1+1 daireler bile aylık 2 bin- 2 bin 500 TL kazanç sağlamaktadır.  Bu sebeple inşaat yapı firmaları sadece kiradan gelir elde etmek için bile İstanbul’un farklı ilçelerinde konut projelerine imza atmaktadırlar. Kira gelirinde en önemli etken, ilçenin lokasyonu, merkezi konumu, sosyal imkanları ve nüfusudur.

Kira geliri açısından İstanbul Avrupa Yakası, Anadolu Yakası’ndan daha yüksek gelirlere sahiptir. Avrupa Yakası’nda ön plana çıkana Cihangir semtinde 1+1 dairelerin kiraları 4 bin- 5 bin TL civarındadır. Bu semtte itibar gören bir cemiyet hayatının yoğun yaşanması yüksek kiranın en büyük nedenidir. Aynı şekilde itibar gören semtler arasında Levent ve Şişli yer almaktadır.

Ulaşım güzergahlarına yakınlığı ve merkezi konumuyla Maslak ve Ataköy’de yeni projelere ev sahipliği yapan ilçeler arasında yer almaktadır. Meskun olan mahalleleri ile dikkatleri üzerine çeken Yeşilköy ve Yeşilyurt bölgelerinde de maksimum kira getirisi elde edilmektedir. Altunizade ve Acıbadem bölgelerinde 2+1 daire kiralarının 5 bin TL civarında olması da göz ardı edilemeyecek rakamlardır.

Yüksek kira getirisi olan ilçeler arasında Anadolu Yakası’nda yer alan Ataşehir, Suadiye ve Bostancı ilçeleri de ön plandadır. Tabii güzelliklerini içinde bulunduran bu bölgelerde inşa edilen yeni konut projeleri birkaç yıl içerisinde yüksek rakamlarla kendisini amorti edebiliyor.

İlanları Karşılaştırın