Düşük Bütçelilerin Konut Satın Alabileceği 10 İlçe
  • 24-06-2018
  • 589 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Düşük Bütçelilerin Konut Satın Alabileceği 10 İlçe

Düşük Bütçelilerin Konut Satın Alabileceği 10 İlçe

Türkiye’de satılan yüksek fiyatlı konutların yanı sıra uygun satılık konut seçenekleri de yer almaktadır. Türkiye emlak sektörü birçok farklı seçeneği içerisinde barındırmaktadır. Yüksek bütçeye sahip olan kişilere lüks ve manzaralı konut seçenekleri sunarken, düşük bütçelilere hitap edecek daire seçenekleri de sunmaktadır. İnsanlar genel olarak uygun fiyatlı dairelerden yanadırlar. Türkiye’de en uygun fiyatlı konutlar için en çok araştırma yapılan bölge İstanbul’dur.

Kalabalık bir şehir olması açısından İstanbul birçok farklı daire seçeneğini barındırmaktadır. Özellikle Silivri ilçesi en çok uygun daire seçeneğinin araştırıldığı yerdir. İstanbul’a biraz olduğundan dolayı uygun fiyatlı daireleri bulunduran bir bölgedir. İstanbul’un merkez ilçeleri genellikle yüksek fiyatlı konutlara sahiptir. Son yıllarda inşa edilen yeni projeler sayesinde değer kazanmaya başlayan bir bölgedir. Ayrıca denize yakın mesafede olup manzaralı olmasına rağmen uygun fiyatlı konutlara sahiptir.

İstanbul’da konut fiyatlarının en uygun olduğu ilçeler arasında Esenyurt ve çevresi de yer almaktadır. Yeni inşa edilen konutlar fiyat uygunluğuyla dikkat çekmektedir. Uygun bir diğer bilge ise Beylikdüzü’dür. Özellikle ulaşım kolaylığıyla tercih edilen bir bölgedir. Bunlarla birlikte İstanbul’da konut fiyatlarının uygun olduğu ilçeler arasında Sancaktepe, Esenler, Büyükçekmece, Avcılar, Gaziosmanpaşa, ve Güngören yer almaktadır. Bazı ilçelerde yeni inşa edilen konut projelerinin kentsel dönüşüm kapsamında yer alması da uygun fiyatları oluşturmaktadır.

Ankara’da da uygun fiyata daire seçenekleri bulunmaktadır. Ankara ilçeleri arasında yapılan değerlendirmelerde uygun fiyata sahip ilçelerin başında Mamak gelmektedir. Mamak’ta son dönemlerde yapılan kentsel dönüşüm projeleriyle birlikte uygun fiyata birçok daire seçeneği bulunmaktadır. Bununla birlikte Elmadağ, Beypazarı, Akyurt, Kızılcahamam bölgelerinde de uygun fiyatlı konut seçenekleri yer almaktadır. Bu ilçeler Ankara’nın merkezinin dışında kaldığı için konut fiyatları daha uygundur.

İlanları Karşılaştırın