Hayalinizdeki Evi Bulmanın En Kolay Yolları
  • 26-06-2018
  • 628 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Hayalinizdeki Evi Bulmanın En Kolay Yolları

Hayalinizdeki Evi Bulmanın En Kolay Yolları

İnternet dünyası artık hayatımızın her alanına girmiş bulunmakta. Bilgisayarlarınızdan, tabletlerinizden ve akıllı telefonlarınızdan ev arama dönemi bir süredir hayatınızı kolaylaştıran uygulamalarla, ev konusunda nokta atışı yapmanızı sağlıyor. Eskiden günlerce ev arayacağınız bölgeye gidip ilanları bulmanız gerekirken simdi bütün ev ilanları tek tıkla karşınıza çıkabiliyor.

Hayalinizdeki evi bulmanın en kolay yolu öncelikle evi arayacağınız internet sitesini belirlemek olacaktır. Temiz ve güncel ilanların bulunduğu bir sitede kendi kriterlerinizi belirleyeceğiniz seçenek sayfalarından tüm isteklerinizi işaretleyerek arama butonuna tıklamanız yeterli olacaktır. Bu aramaları yaparken bütçenizi de seçebiliyor olduğunuz için ayırdığınız bütçe aralığındaki evlerin hangi bölgelerde bulunduğunu ya da istediğiniz semtte fiyat aralıklarının ne kadar olduğunu da rahatlıkta görebilirsiniz. Buradaki tavsiyeniz bütçenizin bir miktar üstündeki evleri de arama kriterlerinize dahil etmeniz. Her ev alımında pazarlık ihtimaliniz olduğunu unutmayınız. Eğer belirlediğiniz kriterlerdeki evler bütçenizin çok üstündeyse önem sırasına göre en sonlarda kalan kriterlerinizi seçiminizden kaldırarak daha uygun fiyata evler bulabilirsiniz. Örneğin hem açık hem kapalı otoparkı olan bir daire yerine sadece açık otoparkı olan bir daire muhtemelen daha uygun fiyatlı olacaktır. Ya da tek balkon size yeterli oluyorsa, çift balkonlu bir evin sizin için çok da önemi kalmayacaktır.

Ev satın almak için hiç uğraşmadan direkt bir emlak danışmanına da gitmeyi düşünüyor olabilirsiniz, ancak internetten araştırma yapmak hem size daha çok danışmanın portföyünü sunar hem de sahibinden ev bulma ihtimalinizi yaratmış olur. Ayrıca internet siteleri üzerinden istediğiniz bölgedeki evin satış bedellerini görebilir, bütçenize uygun sınırlamaları yapabilirsiniz. Böylece aklınız daha pahalı evlerde kalmaz. Satın alacağınız evi seçerken iki kriterden asla vazgeçmemenizi öneririz. Birincisi ulaşım kolaylığı ikincisi ise binanın kesinlikle ve kesinlikle sağlamlığıdır.

İlanları Karşılaştırın