Ev Satışında Sosyal Medyanın Önemi
  • 27-06-2018
  • 543 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Ev Satışında Sosyal Medyanın Önemi

Sosyal medya artık hayatımızın her alanının vazgeçilmezi halini almıştır.  Kişisel kullanıcılar da aradığı her şey için sosyal medyaya başvururken, pazarlamacılar da ürünlerini sosyal medya üzerinden tanıtma yolunu tercih ediyor. Doğru strateji ile geniş kitlelere ulaşma imkanı sunan sosyal medya etkisini, günümüzde ev satışlarında da görmekteyiz. Küçük büyük bütün firmalar, ev projelerini sosyal medya üzerinden tanıtmayı tercih etmektedir. İş hayatını fiziksel dünyada devam ettirmeye alışmış kitle için hala gizemli olarak tanımlansa da sosyal medyanın ev satışları üzerindeki gücü yadsınamayacak kadar fazladır. Pek çok firma da artık sosyal medyayı var olan pazarlama kampanyaları içerisinde dikkate almaları gereken bir mecra olarak kabul ediyor.

Doğrudan satış için tek mecra olarak görülmesi tamamen yanlış bir strateji olsa da, sosyal medya hesaplarında varlığı bulunmayan firmaların güvenilirliği de gün geçtikçe azalmaktadır. Sosyal medyayı kullanın ama onu tek satış kanalı olarak görmeyin desek en doğru anlatımı gerçekleştirmiş olabiliriz. Sosyal ağlar üzerinden satış yapmak için doğru yaklaşıma sahipseniz ve kendinizi en net, en samimi ve aynı zamanda da en doğru şekilde ifade edebiliyorsanız sosyal ağlar bir satış kanalı olabilir. Ancak tamamen sosyal medyaya yüklenmek ve başka alternatifler üretmemek başarı oranınızı düşürecektir.

Televizyon reklamları, sponsorluklar ya da gazete ilanları gibi sosyal medya da sadece yardımcı faktörler olarak görülmelidir. Özellikle henüz proje aşamasındaki kampanyaların tanıtılması açısından önemli bir yere sahip olan sosyal medyayı doğru kullanmak için muhakkak bir uzmana danışmanız gerekmektedir. İnternet ortamı doğası gereği ölçümleme imkanı olan ve tüm dünya üzerinden görülme şansı olan bir mecra olduğu için, bir gazete ilanından ya da billboardlardan daha fazla kitleye ulaşmanız mümkün görülmektedir.

İlanları Karşılaştırın