Ev Bakarken Mutlaka Dikkat Etmeniz Gereken Detaylar
  • 04-07-2018
  • 565 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Ev Bakarken Mutlaka Dikkat Etmeniz Gereken Detaylar

Ev bakarken mutlaka dikkat etmeniz gereken detaylar

Ev satın almak isteyenlerin ya da yeni bir ev kiralayacak olanların önemli bazı noktalara dikkat etmesi gerekir. Maddi ve manevi yönden zarara uğramamak ve huzurlu bir yaşam sürmek için doğru karar vermek gerekir.

BİNA ÖZELLİKLERİ

Öncelikle satın alacağınız evin bina özeliklerini çok iyi araştırmanız güven içinde olmanız açısından çok önemlidir. Özellikle ülkemiz deprem coğrafyasında yer aldığı için binanın sağlamlığından ve yönetmeliğe uygun yapılmış olduğundan emin olmanız gerekir. Binanın yaşı yanı sıra binada su deposu, asansör, otopark, kapıcı dairesi ve güvenlik sistemi olması güvenlik açısından oldukça önemlidir.

Binanın güvenliği kadar ısı ve ses yalıtımı olup olmadığını da araştırmanız sağlıklı bir ortamda yaşamanız açısından önemlidir. Mantolama var mı, varsa ne tür malzeme kullanılmış araştırılması gereken konulardır.

DAİRE ÖZELLİKLERİ

Binanın sağlamlığı, güvenliği ve konforu gibi alacağınız dairenin özellikleri de önemlidir. Gün ışığı alan evler çok daha sağlıklıdır. Bu yüzden dairenin cephesi önemlidir. Dairenin hangi katta olduğu, yüksek katlarda ise mutlaka binada asansör olması kişisel konforunuz açısından önemli detaylardandır.

Dairenin iç mekan özellikleri hem zevkinize hem de konforunuza hitap etmelidir. Yer döşemesi, duvar ve tavanları kontrol edilmelidir. Evin büyüklüğü ihtiyacınızı karşılamalı ve eşyalarınız için uygun olmalıdır. Islak zeminlerin tesisatlarının düzgün çalışması, mutfak ve banyonun hem sıhhi hem de yeterli olması huzurlu bir yaşam için lehinize olacaktır.

MEVKİ

Ev satın alırken ya da kiralarken evin konforu kadar merkezi bölgede olması da önemli bir husustur. Ulaşım önemli bir kriterdir. Satın almadan önce bölgeye ulaşımın kolay olduğundan emin olmalısınız. Metro, otobüs, dolmuş, metrobüs, tramvay gibi toplu taşıma araçlarının yakınlığı temel kriterlerdendir. Ayrıca bölgenin sosyal imkanları, hastane, okul, alış veriş merkezine yakınlığı çok iyi araştırılmalı ve doğru tercih yapılmalıdır.

FİYAT

Satın almak ya da kiralamak istediğiniz evin fiyatı bütçenizi sarsmamalıdır. Bunun için piyasa araştırması yapılmalıdır. İnternet ortamında araştırma yapabilir ve aklınıza yatan evlerin bulunduğu bölgelere giderek diğer evlerle karşılaştırma yapabilirsiniz.

 

İlanları Karşılaştırın