Dünyanın En Kalabalık 20 Şehri
  • 27-06-2018
  • 672 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Dünyanın En Kalabalık 20 Şehri

Oldukça kalabalık olduğunu bildiğimiz Tokyo, Pekin ve Newyork dışında kalabalık şehirler nereleridir bu yazımızda sizlerle bunları paylaşacağız.

Tokyo, Japonya

2030 yılına kadar dünyanın en kalabalık şehri statüsünü koruması beklenen Tokyo, 38 milyon 140 bin nüfusa sahiptir. Modern tasarımı, ileri teknolojiye olan bağlılığı ve kalabalık caddeleri ile dikkat çeken bu şehirde zaman zaman sokaklarda yürümek bile eziyete dönüşebilmektedir.

Delhi, Hindistan

26 milyon 464 kişilik nüfusa sahip şehirde 2030 yılına kadar 10 milyon artış beklenmektedir.

Şangay, Çin

Dünyanın en kalabalık şehirleri arasında üçüncü sırada yer alan Şangay, finans merkezi ve turistik bir şehir olarak dikkat çekiyor.

Mumbai, Hindistan

Hindistan’ın en kalabalık şehirlerinden olan Mumbai aynı zamanda en zengin şehridir.

Sao Paulo, Brezilya

22 milyona yaklaşan nüfusuyla Güney Yarımküre’nin en kalabalık şehri unvanına sahip olan Sao Paulo, endüstride ve turizmde ileri seviyededir.

Pekin, Çin

21 milyon 240 binlik nüfusa sahip Pekin’in 2030 yılında 27 milyon 706 bine ulaşması beklenmektedir.

Meksiko, Meksika

Latin Amerika’nın da finans merkezi olarak ön plana çıkan bu şehrin nüfusu 21 milyon 157 bin olarak belirtilmektedir.

Osaka, Japonya

Kentin nüfusu düşük doğum oranları nedeniyle son birkaç yıldır düşmekte olsa da hala dünyanın en kalabalık nüfuslu şehirleri arasında yer almaktadır.

Kahire, Mısır

Giza piramitleri nedeniyle her sene çokça turist çeken şehirlerden biri olarak Kahire’ de kalabalık şehirlerden biridir.

Newyork, ABD

Aldığı göçlerle birlikte nüfusunun daha da artması beklenen Newyork’un nüfusu şu anda 18 milyon 644bin olarak belirtilmektedir.

Ayrıntılı olarak belirttiğimiz şehirlerin dışında, en kalabalık şehirler listesinde Dakka, Karaçi, Buenos Aires, Kalküta, İstanbul, Çongçing, Lagos, Manila, Guangzhou ve Rio de Jenerio yer almaktadır.

İlanları Karşılaştırın