DEVRE TATİL NEDİR?
  • 07-03-2018
  • 640 Görüntüleme
  • A +
  • A -

DEVRE TATİL NEDİR?

DEVRE TATİL NEDİR?

Devre tatil yasal olarak devre mülk ile aynı yasal altyapı ile aynı kanun içinde düzenlenmiştir. Birçok özellikleri ile devre mülk ile yakın benzerlikler gösterir.  Devre tatil kısa ve belli bir dönemi için, belli bir tatil tesisinde tatil yapma hakkını içeren sözleşme ile oluşturulur.

Devre mülk ile devre tatil arasında en belirgin fark devre mülkün, bir site, apartman, blok yapı gibi yapı türleri ile oluşturulmasına karşılık devre tatil, daha çok turizm tesislerinde oluşturulur.

Devre mülke benzer şekilde devre tatil sahipleri bu haklarını başkalarına satabileceği gibi kendine ait dönemde sahip olduğu devre tatilini başkasına kiralayabilir. Birçok devre tatil programı aynı zamanda organizasyonun farkı yerlerdeki tesislerindeki başka devre tatil programları ile değiş tokuş yapabilir. Örneğin Antalya’daki devre tatil hakkı ile bir başka tesiste bir başkasının devre tatil hakkın kullanılabilir. Bu konuda önceden yapılmış kesin protokoller satış sözleşmesinde ayrıntılı olarak belirtilir.

Devre tatil için yapılacak sözleşme uzun süreli tatil sözleşmeleri esasına göre yapılır. Satıcı ve hizmet sağlayıcılar en az bir gün öncesinden sözleşme esaslarını içeren bilgilendirme formunu müşteriye vermek zorundadır.  Bu müşterilere en azından daha detaylı bir düşünme süresi tanımaktadır. Ancak sözleşme imzalandıktan sonra bile devre tatil sahibi sözleşmeden vazgeçebilir. Cayma hakkı denen bu hak ile devre tatil sahibi sözleşmenin imzalanmasından sonraki 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden cayma hakkını kullanabilir. Cayma hakkı noterden yaptıkları cayma bildirimi ile kullanılmalıdır. Bu işlemde müşterinin tüm mali hakları korunacaktır. Daha sonrasında yapılacak caymalarda devre tatil sahibi sözleşmede belirtilen şekilde tazminat ödemek durumunda kalabilir. Ancak devre tatil sahibi 2 yıl süreden az olmamak üzere taksitlerini tam olarak ödemiş ise herhangi bir tazminat söz konusu olmadan devre tatil hakkından vazgeçebilir.

İlanları Karşılaştırın