Çanakkale Köprüsü Fiyatları Arttırdı
  • 30-06-2018
  • 604 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Çanakkale Köprüsü Fiyatları Arttırdı

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, yaptığı açıklamada Çanakkale Boğazı‘nda inşa edilecek ilk köprü projesi özelliği taşıyan  1915 Çanakkale Köprüsü projesinin son 3 yıl içerisinde arsa fiyatlarını 20 katına, konut fiyatlarını ise 4 katına kadar çıkarmıştır. Köprü Lapseki ile Gelibolu’yu birbirine bağlamaktadır. Ayrıca köprünün birinci derece etkilediği bölgeler yoğun talep görmektedir. Projenin temeli 18 Mart’ta atılmıştır. İstanbul-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir hattı boyunca uzanacak otoyol güzergahı ve 1915 Çanakkale Köprüsü’nün gayrimenkul sektörünü etkileyen en önemli etken olduğu açıklandı.

1915 Çanakkale Köprüsü projesinin etkileri 2 yıl önce konuşulmaya başlandı. Ayrıca son10 yıl içerisinde yapılan satış işlemlerinde, yatırımı amaçlı yapılan satışların ikinci kez el değiştirdiği görülmektedir. Ayrıca Maya yaptığı açıklamada son 10 yıl içerisindeki değer değişimlerinin dikkate alınması gerektiğini belirtti. 1915 Çanakkale Köprüsü projesinden birinci derece etkilenen bölgeler, Kemikli Alan, Gökköy, Umurbey, Gazi Süleymanpaşa, Suluca, Kocaveli, , ve Kangırlı köyleridir. Tarla satışlarının metre kare fiyatı 2014 yılında 5 TL iken, 2015 yılında 10 TL ile 2 katına, 2016 yılında 25 TL ile 5 katına çıktı ve son olarak 20 katına çıkan tarla metre kare fiyatı şu n 100 TL’dir. Köprü projesi Lapseki ilçe merkezinin 2,5 kilometre güneyinde yer alacaktır. Köprü Lapseki ile Çanakkale merkez ilçesi arasındaki bölgelerin konut satışlarını da etkilemektedir.

Konut satışlarının metre kare fiyatı 2014 yılında 500 TL iken, şu an 2 bin TL ile 4 katına kadar çıkmıştır. Bu bölgelerde yer alan imarlı arsaların metre kare fiyatı ise halen 400 TL ile 650 TL arasındadır. Lapseki ilçesinde Akçaalan, Balcılar, Elçialan, Hacıgelen, Karaömerler, köylerini ve Çan ilçesinde Karakoca, Derenti, Dondurma, Büyükpaşa, Bahadırlı, Terzialan, köylerini kapsayan bölgelerde tarlaların metre kare fiyatları lokasyonuna göre 10 TL ile 20 TL arasında değişmektedir.

İlanları Karşılaştırın