Bursa’ya Modern Güvenilir Konutlar Geliyor
  • 24-06-2018
  • 511 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Bursa’ya Modern Güvenilir Konutlar Geliyor

Bursa’ya Modern Güvenilir Konutlar Geliyor

Kentsel dönüşümde gönüllülük ilkesi ile yürüttüğü hak sahiplerini bilgilendirme toplantısında Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm hamlelerinden birinin başlatıldığını dile getiren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım’ın 1/3’ünde yapılan imar planlarıyla, Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm hamlelerinden birini başlattıklarını ifade etti. Bursa’nın merkez ilçelerinden Yıldırım’da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları yaşam standartlarının yüksek bir hüviyete bürünmesi amacıyla yapılmaktadır. Mimarsinan, Güllük ve Ortabağlar mahallelerinde planlanan Despina proje alanında mülk sahibi vatandaşlar, görüşme öncesinde Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ile bir araya geldi.

Edebali konuşmasında, 475 bin 732 metre kare alana sahip inşaat alanında gerçekleştirilecek Despina projesi tamamlandığında bölgede yaşayan 9 bin 368 kişinin daha modern ve güvenli alanlarda yaşama imkanına sahip olacaklarını belirterek, projede 2 bin 253 modern, nitelikli ve güvenli konutun yer alacağını, ayrıca projede 52 bin 450 metre kare de ticaret alanının yer alacağını ifade etti.

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali proje içerisinde ayrıca fitness alanları, dinlenme alanları, futbol sahaları, oyun parkları, tensi kortları, bisiklet yolları, çocuk oyun parkları, yeşil alanlar gibi alanların yer alacağını belirterek bunun da projeye değer katacağını ifade etti. Başkan Edebali, kentsel dönüşüm projesi için ön hazırlık çalışmalarının titizlikle yürütülmesi gerektiğini vurgulayarak, geride kalan süreçte, pek çok mahallede ki gibi belirtilen 3 mahallede de detaylı kentsel dönüşüm çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Edebali kentsel dönüşümde, uzlaşma görüşmeleri öncesinde yapılan bilgilendirme toplantısında zihinlerdeki soru işaretlerini kaldırmayı hedeflediklerini söyledi.

Edebali son 40 yıl içerisinde yaşanan göçlerin şehirde plansız bir büyümeye sebep olduğunu ifade ederek, şu anda Yıldırımın 60 mahallesinin yalnızca yüzde 25’i ruhsatlı, yüzde 75’i ise ruhsatsız yapılardan meydana geldiğini açıkladı. Bu sorunların önüne geçmek için Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesine imza attıklarını ifade etti.

İlanları Karşılaştırın