İnşaat Ruhsatına Düzenleme Gelecek mi
  • 24-06-2018
  • 527 Görüntüleme
  • A +
  • A -

İnşaat Ruhsatına Düzenleme Gelecek mi

İnşaat Ruhsatına Düzenleme Gelecek mi?

Herhangi bir bölgede konut inşa edebilmek için ilk olarak inşaat ruhsatı alınması gereklidir. İnşaat ruhsatına gelen düzenleme son zamanlarda sıkça gündeme getirilmektedir. İnşaat yapmak isteyen herkes inşaat ruhsatına kolayca sahip olamaması amacıyla yeni düzenlemeler yapılmaktadır. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum da inşaat yapmak isteyen herkese inşaat ruhsatı verilmemesi gerektiğini belirtti. Ardından inşaat yapacak kişinin mali ve teknik yeterliliğinin olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiğini de belirterek, bu konuda yeterliliği olmayanlara da inşaat ruhsatı verilmemesi gerektiğini, bu durumda doğruyla yanlışın, iyiyle kötünün ayırt edilemediğini ifade etti.

Murat Kurum, Emlak Konut GYO güvencesi altında kentsel dönüşüm ile ilgili, Gül Proje’nin Seyrantepe’de hayata geçireceği yeni projesi Avangart İstanbul tanıtım toplantısında değerlendirmeler yaptı. Bu durumun 2017 yılında Türkiye’nin büyümesinde büyük katkı sunduğunu ifade eden Kurum, bu yılın sonunda yüzde 6-7 oranında büyüme beklendiğini de açıkladı. Buraya inşaat sektörünün katkısının yüzde 20 oranında olacağını açıkladı.  Kurum ayrıca, 2017 de TÜİK verilerine göre 155 bin bina ruhsatı, 1 milyon 323 bin daire ruhsatı, 270 milyon metre kare alan ruhsatı alındığını hatırlattı. Bu rakamlar bir önceki yıla göre kıyaslandığında bina sayısında yüzde 16 artış yaşandığı görülmektedir. Daire sayısında ise geçen yıla oranla yüzde 33 artış yaşanmıştır. Murat Kurum bu durumda bir yanlışlık olduğunu, inşaat sektörünü lokomotif sektör olduğunu ifade ederek, bu durumun tartışılacak bir durum olmadığını fakat düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi.

Kurum durumu şöyle bir örnekle açıkladı. Bir bölgede kentsel dönüşüm süreci başlatıldığı zaman, o bölgeye ait 30 tane inşaat ruhsatı aynı anda verildiği zaman o bölgede 30 bin konut üretildiğini söyledi. Fakat o bölge de belki de 10-15 bin civarında talep olduğunu açıklayarak üreticilerin bu noktada fedakarlık yapması gerektiğini ifade etti.

İlanları Karşılaştırın