Bitcoin İle Satılık Ev
  • 28-06-2018
  • 737 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Bitcoin İle Satılık Ev

Bitcoin İle Satılık Ev

Keskin yükselişi ve dünyayı kasıp kavuran haberleriyle Bitcoin artık herkesin hayatına girmeye başlıyor. Her sektörü içine yavaş yavaş dahil eden bu kripto paraların dünya üzerinde bilinen 1100 çeşidi bulunuyor. Çeşitleri oldukça fazla olsa da hala en bilinen ve kullanılan kripto para olarak Bitcoin ile ev satın almak mümkün mü?.

Bitcoin’in Türkiye’de hacmi 1 milyar dolar ve 2 milyon kişinin Bitcoin hesabı var. Her ülkenin paralarını merkez bankası basarken, Bitcoin arkasında bir merkez olmadan, digital dünyada madenci adı verilen kişiler tarafından üretiliyor.

Bitcoin için açılan hesabın kime ait olduğu bilinmediği için denetlenmesi veya el konulması mümkün değil. Bu da kullanıcılar tarafından tercih edilmesine sebep oluyor.

Evini, arabasını, arsasını internet siteleri üzerinde Bitcoin karşılığında satanlara artık çok sık rastlayabiliyoruz. 165 bin liralık bir daire 7 Bitcoin’e, 23 bin liralık otomobil 1 Bitcoin’e alıcı bekliyor. Bitcoin’le ilk konut satışı Ankara’da yapılan bir gayrimenkul projesinde gündeme gelmektedir. Gayrimenkul ilanlarında da bitcoin ile ödeme seçenekleri karşımıza çıkabiliyor.

Her geçen gün daha da benimsenen bu para birimi hem gayrimenkul alım satımlarında hem de yeni iş alanları yaratması konusunda oldukça hızlı ilerlemeler kaydediyor. Türkiye’de şu anda 1500 kişi bu alanda çalışıyor. Bazı kariyer siteleri de Bitcoin karşılığı iş ilanı yayınlıyor.

Bitcoin hayatımıza bu kadar hızlı girerken gasp haberlerine bile konu olmaya başlamıştır. Yakın zaman önce yapılan ilk bitcoin gasp operasyonunda bir iş adamının 12 milyon değerindeki bitcoinlerini çalan çeteye karşı yapılan operasyonda 4 kişi tutuklanmıştır.

Aşırı talep gören Bitcoin hakkında merkez bankası da BDDK, SPK ve Hazine’den oluşan bir çalışma grubu oluşturmuş ve hayatımıza aniden giren bu kripto parayı inceleme altına almıştır.

İlanları Karşılaştırın