ANADOLU’DAN EV ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ
  • 13-06-2018
  • 683 Görüntüleme
  • A +
  • A -

ANADOLU’DAN EV ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ

ANADOLU’DAN EV ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ?

Ev satın alırken özellikle dikkat edilmesi gereken noktaların başında yaşanılacak şehrin sosyokültürel ve sosyoekonomik özelliklerini göz önünde bulundurmak ve buna göre emlak araştırması yapmak gelmektedir. Böylelikle yaşanılacak bölgenin özelliklerine uygun bir ev satın almak çok daha mantıklı olmaktadır. Her bölgenin yaşam şekli ve özellikleri farklılık göstermektedir. Bu yüzden bölgenin özelliklerini bilmek ve bütçeye, beklentiye göre araştırma yapmak gerekir.

MARMARA BÖLGESİ

Marmara Bölgesi, Türkiye’nin endüstriyel açıdan en gelişmiş bölgesidir. Bu da nüfusun yoğun olduğu anlamına gelmektedir. Nüfusun yoğunluğu ev fiyatlarının diğer bölgelere göre daha yüksek olmasına neden olmaktadır. Marmara Bölgesi deprem kuşağında yer aldığı için satın alınacak evin deprem yönetmeliğine uygun olarak yapılmış olmasına dikkat etmek gerekir. Ayrıca satın alınacak evin eğitim, sağlık ve iş merkezlerine yakın olması da oldukça önemlidir.

EGE BÖLGESİ

Ege Bölgesi gerek tarımsal ekonominin yaygın olduğu gerekse turizm açısından gelişmiş bölgelerden biridir. Özellikle kıyı kesimlerde nüfus yoğunluğu oldukça fazladır. Bu yüzden kıyı kesimlerinde gayrimenkul fiyatları iç kesimlere göre daha yüksektir. Manisa gibi iç bölge şehirlerinde ev fiyatları daha düşük olduğu için tercih edilmekte eğitim, sağlık, iş gibi ihtiyaçlar için İzmir ve Aydın gibi şehirlere gidilmektedir.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

İç Anadolu Bölgesi, yüz ölçümü açısından geniş ancak dağlar, derin platolar ve tarım alanlarının fazlalığı nedeni ile konut sıkıntısı yaşanan bölgelerden biridir. İç Anadolu Bölgesi’nde ev satın alırken özellikle ulaşımın rahat olduğu, iş, eğitim ve sağlık olanaklarının fazla olduğu bölgeler tercih edilmelidir.

AKDENİZ BÖLGESİ

Akdeniz Bölgesi turizm, tarım, hayvancılık ve endüstriyel üretim açısından gelişmiş bölgelerimizden biridir. Kıyı kesimlerde nüfus yoğunluğu oldukça fazladır. Ayrıca ikliminde özellikle yaz aylarında oldukça sıcak olması söz konusudur. Bu yüzden eğer kısıtlı bir bütçe söz konusu ise kıyı kesimler yerine iç kesimler düşünülmelidir. Sıcaklık ve kuraklıktan olumsuz etkilenmemek için satın alınacak evin kuzey yamaçlarda olmasına dikkat etmek gerekir.

KARADENİZ BÖLGESİ

Karadeniz Bölgesi yüksek dağlarla çevrilmiş bölgedir. Bu da Trabzon ve Rize gibi kıyı şehirlerinin iç kesimlere ulaşımı oldukça zordur. Bu yüzden ev satın alırken iş ve eğitim olanaklarına yakın bölgeler tercih edilmelidir. Bölgede ki maden tesisleri ve heyelan bölgeleri fazla olduğu için bu gibi yerlere uzak çevreler tercih edilmelidir.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Doğu Anadolu Bölgesi, nüfus yoğunluğunun az olduğu bölgelerimizdendir. Erzurum, Van ve Malatya gibi büyük iller göç aldıkları için ev fiyatları daha yüksektir. İklim açısından düşünecek olursak kış aylarının uzun ve sert olması nedeni ile güney cepheli konutlar tercih edilmelidir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Güneydoğu Anadolu Bölgesi, tarım ve hayvancılık bakımından hızla gelişen bölgemizdir. Bölgede bulunan endüstriyel tesisler genellikle şehir merkezi dışında bulunmaktadır. Bu yüzden ev alırken ulaşımın kolay olmasına dikkat edilmelidir. Son yıllarda Gaziantep ve Mardin gibi şehirlerde turizm faaliyetleri artmış ve buna bağlı olarak da iş olanağı açısından avantajlı bölgeler haline gelmişlerdir.

 

İlanları Karşılaştırın