AKILLI BİNA NEDİR?
  • 04-03-2018
  • 753 Görüntüleme
  • A +
  • A -

AKILLI BİNA NEDİR?

AKILLI BİNA NEDİR?

Akıllı bina, teknolojik sistemlerin kullanılarak birçok avantaj sağladığı buna karşın düşük enerji kullanımı ile maliyetlerin daha az olduğu, otomasyon sistemi bulunan ev, işyeri gibi yapılardır.

AKILLI BİNA SİSTEMLERİ

Akıllı binalarda enerji verimi yüksek tutulurken enerji maliyeti olabildiğince düşürülmektedir. Bu sistem oluşturulurken hedef kullanıcı konforunu en üst düzeyde tutmaktır. Akıllı binalarda 4 temel sistem kullanılmaktadır.

-Bina otomasyon sistemi

-Enerji yönetimi sistemi

-Enerji kontrolü sistemi

-Merkezi kontrol ve izleme sistemi

AKILLI BİNA OTOMASYONU

Otomasyon, birçok sistemin bir merkezden yönetilmesidir. Akıllı binalarda otomasyon sistemi kullanılarak enerji kaybı önlenmekte ve aynı zamanda yüksek verim sağlanmaktadır. Isıtma, aydınlatma, temizlik, havalandırma sistemleri tek bir yerden yönetilmekte ve enerji verimliliği kontrol edilebilmektedir.

Akıllı binalarda profesyonel güvenlik sistemleri de bina otomasyon sistemine entegre edilmektedir. Güvenlik kontrol paneli tüm güvenlik sinyallerini ve alarm sistemini yönetir. Örneğin, yangın anında duman algılama sistemi ile tüm elektrik devreleri otomatik olarak kapanır. Kapı ve pencerelerde kart okuma, parmak, ses, iris tanıma, alarm, kamera sistemleri de otomasyona entegre edilmiş ve tehlikeli bir durum karşısında devreye geçmektedirler.

Akıllı binalarda kapalı devre sistemi ile çalışan iletişim ve haberleşme imkanı sağlanmaktadır. Bina görevlileri, kullanıcıları arasında telefon, telsiz, videotex, wifi, e-mail, tele konferans gibi çeşitli sistemlerden uygun olanı seçilerek, haberleşme verimli ve ekonomik bir şekilde sağlanmaktadır.

Akıllı binalarda yaşayan kişiler bir kontrol paneli üzerinden, telefon ya da internet üzerinden kontrol yapabilmektedirler.

İlanları Karşılaştırın