Yeni Ev Kuracaklara 10 Tavsiye
  • 24-07-2018
  • 992 Görüntüleme
  • A +
  • A -

Yeni Ev Kuracaklara 10 Tavsiye

Yeni bir ev kurmak isteyenler, hem maddi hem de zaman kaybı yaşamamak için bazı noktalara dikkat etmeleri gerekir. Acele karar almadan iyice araştırarak yeni evin ihtiyaçları belirlenmeli ve doğru adımlarla ilerlenmelidir. Bu konuda yeni ev kuracak kişilere 10 altın tavsiye ile bu süreci kolay ve ekonomik bir şekilde geçirmelerini öneriyoruz.

1- Ödeme Bütçenizi Çıkartın ve Masraf Kalemlerini Yazın

Yeni evinizde ihtiyacınız olacak eşyalar için öncelikle bütçenizi belirlemeniz gerekir. Bunun için ihtiyaçları listeleyin ve alacağınız eşyanın farklı model ve markalarını araştırın. Önceliklerinizi belirleyerek bütçe hesabınızı yapın. Böylelikle neyi nereden ve ne kadara alacağınızı belirleyebilir, hesapta olmayan ihtiyaçlarınız içinde ek kaynak yaratabilirsiniz.

2- Harcamalara Başlamadan Önce Kredi Kartı Limitinizi Yükseltin

Kredi kartı ile alışveriş yapmayı düşünüyorsanız öncelikle kredi kartınızın limitini arttırmanızı öneriyoruz. Ev eşyaları ve elektronik ürünler için taksit seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Taksitli alışverişlerinde toplam tutar kredi kartından düştüğü için limitiniz dolabilir. Bankanıza kredi kartı yükseltme talebini henüz kart limitini doldurmadan yani alışveriş öncesi yapmanızda fayda olacaktır.

3- Acil Nakit İhtiyaçları İçin Hesaplarınıza Artı Bakiye Tanımlayın

Kredi kartı ile alışveriş yapmayı düşünseniz bile acil nakit ihtiyacınız olabilecektir. Bu yüzden banka hesaplarınıza artı bakiye yani kredili mevduat hesabı tanımlamanız, tanımlı hesabınız varsa limitini yükseltmeniz faydalı olacaktır. Acil nakit ihtiyacınızda banka ATM’lerinden para çekebilirsiniz. Ancak artı bakiyelerin faiz oranının en yüksek seviyeden olacağını unutmayınız.

4- Evin Ölçülerini Ayrıntılı Olarak Alın

Her evin ihtiyacı olan halı, perde, mobilya gibi ihtiyaçları almadan önce evin ölçülerini detaylı bir şekilde almanız işinizi kolaylaştıracaktır. Böylelikle net ölçülere uygun alışveriş yapmanız mümkün olacaktır. Bu sayede hem zamandan kazanır hem de fazla fiyat ödemek zorunda kalmazsınız.

5- Evin Tüm Tesisatlarını Kontrol Edin

Yeni bir ev kurarken öncelikli olarak önem verilmesi gereken konu evin tesisatlarının sağlamlığından emin olmaktır. Su, elektrik tesisatları, prizlerin yeterli olması ve doğru çalışması, muslukların ve bağlantı hortumlarının sağlamlığı ve kaçak olmaması eve yerleşmeden kontrol edilmelidir.

6- Almak İstediğiniz Beyaz Eşya Markasının Fiyatını Farklı Bayilere Sorun

Beyaz eşya ihtiyaçlarınız için marka belirleyin ve belirlediğiniz marka ve model için birkaç mağazadan fiyat alın. Her ne kadar aynı marka ve modellerin fiyatlarının her yerde sabit olduğu söylense de fiyat farkı olabileceğini unutmayın.

7- Mobilya Seçiminde Ürünün İmalat Malzemesini Öğrenin

Mobilya seçimi çok önemlidir. Rahat ve konforlu bir mobilya aynı zamanda kaliteli olmalı ki sorun yaşanmasın. Bunun içinde alacağınız mobilyaların yapımında kullanılan ürünün malzemesini öğrenmeniz rahatlıkla birlikte dayanıklılığından da emin olmanız gerekir.

8- Halı ve Perdeler İçin Mutlaka Birden Fazla Firma Üzerinden Fiyat Alın

Halı ve perde seçiminde fiyat araştırması yapmak faydalı olmaktadır. Semte ve bölgeye göre halı ve perde markalarının fiyatları değişiklik göstermektedir. Bunun için detaylı bir araştırma yapmanız yararınıza olacaktır.

9- Ürünlerin Teslim Tarihi ve Ödeme Şekillerini Net Olarak Belirleyin

Aldığınız mobilya, halı ve perdelerin teslim tarihi konusunda mağazadan net bilgi alınız. Eğer verilen tarih sizin için uygunsa sorun olmayacaktır. Ancak size uymayan bir tarih söz konusu ise bu konuda yeniden değerlendirme yapabilirsiniz. Teslim tarihi ve ödeme şekli konusunda mağazadan yazılı belge isteyiniz.

10- Küçük Ev Eşyalarının Fiyatlarına Özellikle İnternet Üzerinden Bakın

İhtiyacınız olan küçük ev aletleri alırken de fiyat araştırması yapınız. Bu tür aletleri internet üzerinden daha uygun fiyata alabilirsiniz. Kampanya ve indirimleri takip etmenizi öneriyoruz.

 

İlanları Karşılaştırın